Proglašeni su najbolji sportaši Osječko-baranjske županije

U Osijeku je u dvorani Gradski vrt održana 64. dodjela nagrada najuspješnijim sportašima i sportskim djelatnicima Osječko-baranjske županije. Ukupno 60 nominiranih u 12 kategorija nagrada i priznanja, od kojih je sedam na svojoj razini dodijelila Zajednica športskih udruga grada Osijeka (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv, najuspješniji trener, najuspješniji sportaš i sportski kolektiv osoba s invaliditetom, „Trofej Kuna“ za perspektivne sportaše). Tri nagrade dodijelila je Športska zajednica Osječko-baranjske županije (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv), a dvije nagrade dodijelio je Glas Slavonije („Uzor-trofej M. Ljubek“ i Nagradu „Sokol“). Halila Jaganjcu, igraču RK NEXE  i hrvatskom reprezentativcu pripala je nagrada “Sokol”, koju je zbog Halilovog angažmana u reprezentaciji primio predsjednik RK NEXE Josip Ergović. Dodjeli priznanja nazočio je i župan Ivan Anušić u pratnji svojih zamjenika Mate Lukića i Josipa Miletića te gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića. RK NEXE nominiran je za najbolji sportski kolektiv Osječko-baranjske županije, a titula najboljeg ove je godine pripala MOK-u “Mursa” Osijek. (Izvor/ Foto Nexe )

Oglas

NAgrade su raspoređene na ovaj način:

Oglas

Najbolji sportski kolektiv Osijeka i Osječko-baranjske županije je MOK Mursa-Osijek, a najbolji trener Tomislav Bilandžić.

Oglas

Najbolja je sportašica grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2021. godini Donna Vekić.

Najbolji sportaš Grada je kickboxer Antonio Krajinović, a Županije također kickboxer Andrej Kedveš.

Najbolji kolektiv su odbojkaši MOK-a Mursa-Osijek kako u Osijeku tako i u Županiji.

Najbolji sportaš osoba s invaliditetom je Darko Sarapa (Športska udruga slijepih Svjetlost), a najbolji kolektiv je ŠIOK HVIDR-a Osijek.

Uzor-trofej “Matija Ljubek” Glasa Slavonije za životno djelo u sportu dobio je Joco Đukić (Karate klub Esseker), a nagradu Sokol za posebna sportska dostignuća ili doprinos sportu dobili su rukometaš Halil Jaganjac, stolnoteniski trener Dragan Knežević i sportski novinar Darko Ružić.

Trofej Kuna za mlade sportaše otišao je u ruke atletičara Franka Salaja, gimnastičarke Petre Crljenić, džudaša Ivana Katića, karatašice Karle Karačić, kickboxera Nike Bilandžića te veslačicama Donati Elez, Ivi Kardoš, Lani Slunjski i Nini Orešković.