PRIZNANJE AIBA-e Osječanin Dragan Čović u Rosetu položio ispite za međunarodnog suca s dvije AIBA-ine zvjezdice

Hrvatski boksački sudac međunarodne kategorije Dragan Čović uspješno je završio seminar i položio ispite za drugu AIBA-inu zvjezdicu u Roseto degli Abruzziju za vrijeme trajanja Europskog prvenstva do 22 godine.

 

Svjetska boksačka federacija AIBA službeno je izvijestila Hrvatski boksački savez i predsjednika Bonu Bošnjaka o uspješno položenim testovima Osječanina Dragana Čovića, pa su Hrvatska i hrvatski boks dobili još jednog međunarodnog suca visokog ranga.

 

Seminare AIBA-e za polaganje sudaca na Europskom prvenstvu u-22 u Rosetu vodio je glavni tajnik HBS-a Marko Marović što je također bilo još jedno visoko priznanje Hrvatskom boksačkom savezu, a HBS je u Rosetu primio visoko priznanje Europske boksačke federacije kao nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i podizanje kvalitete boksačkog sporta.

 

Marko Marović nedavno se vratio i iz Tbilisija u Gruziji gdje je ispred Europske boksačke federacije EUBC-a bio postavljen za direktora natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu (Hrvatska se vratila s tri medalje: Nika Lopac, Mateo Pejić i Lovro Pavčec).

Izvor: HBS