Priopćenje Kohorte vezano za događaje iz Kranjčevićeve

Pobjeda u Kranjčevićevoj i prva tri proljetna boda za nogometaše Osijeka umjesto injekcije pozitivne atmosfere zahvaljujući nesretnom i nespretnom spletu okolnosti uzrokovale su turbulencije u i oko Osijeka. Nakon poraza od Belupa na otvaranju i gola zaostatka dio navijača koji su potegnuli do Zagreba ružnim su povicima vrijeđali igrače koje bi trebali bodriti u dobru i zlu, a po završetku utakmice igrači su predvođeni kapetanom Škorićem “preskočili” pozdraviti navijače. I možemo reći – s pravom! Nitko nije zaslužio vrijeđanje, nitko od njih niti protiv Belupa niti protiv Dragovoljca nije šetao po terenu, zalaganje im se ne može zamjeriti i uvrede su potpuno deplasirane. Mnogi su na prvu krenuli u komentarima džonom upravo na Škorića, a on je posljednji koji je to zaslužio. Mnogi su smetnuli s uma da je Mile kao i svaki drugi kapetan kapetan igračima, njihov vođa i napravio je pravu stvar!
A kada su se emocije smirile, pravu stvar je napravila i Kohorta svojim priopćenjem koje je jedino ispravno, jedini pravi stav koji navijači trebaju imati. I kad je dobro i kad je loše moraju davati podršku igračima svih 90 minuta, a onda po zasluzi, zvižduci nakon loših predstava su razumljivi i svi će ih igrači istrpiti svjesni svog učinka, no sve više od toga je neprihvatljivo ako se puše u isto jedro.
Zadnjih dana smo svjedoci velike ‘pljuvačine’ po našim igračima i stručnom stožeru i negativne atmosfere oko kluba. Samim time odlučili smo javno istupiti sa svojim mišljenjem.
Porazom od Slavena, loše smo otvorili početak sezone, sezone u kojoj se svi nadamo tituli. Igrači nisu popljuvani od navijača i pružena im je podrška. Gostovanje u Zagrebu loše smo krenuli u utakmicu, Dragovoljac je poveo. Našle su se kritike pojedinaca, što je normalno. Mi smo ti koji smo uz NK Osijek na svakoj utakmici, domaćoj ili gostujućoj i imamo pravo dati kritiku na račun igrača ili stožera. Mišljenja smo da vrijeđanja pojedinaca na račun igrača nisu opravdana, ali isto tako ne opravdavamo čin igrača nakon utakmice (odlazak bez pozdrava). Ne želimo da se ovakve situacije ponavljaju i zato očekujemo da se u nedjelju od prve sekunde utakmice bori do krvi i baca na glavu.
I ovaj put ćemo stati uz naše igrače i pružiti im podršku jer smatramo da je to jedino ispravno u ovoj situaciji. Samo zajedno možemo ostvariti naše ciljeve. Zato svi dajmo podršku u nedjelju na prvom od derbija koji su na redu, svi na Gradski vrt, svi na istok!
HOĆEMO BORBU U SVAKOM TRENU, I AKO TREBA BORBU DO KRVI U BOJ ZA OSIJEK SVE GAZI, MRVI!
Nedjelja, 17:30h, svi na istok!