Prijić i Dos Santos za domaće slavlje Zrinskog protiv Graničara

Nogometaši Zrinskoga potpuno zasluženo su osvojili nova tri boda u utakmici u kojoj su tijekom cijeloga susreta imali terensku inicijativu, veći posjed lopte i mnoštvo izglednih prilika od kojih su domaćini iskoristili tek dvije. Ali, i to je bilo dovoljno za nove bodove koje jurjevske nogometaše ostavlja u borbi za naslov prvaka.

Oglas

ZRINSKI (J) – GRANIČAR 2:0 (1:0)

Oglas

Jurjevac – Igralište Bara. Gledatelja: 100. Sudac: Branimir Vukoje (Slobodnica). Pomoćnici: Aleksandar Vuzem (Pribiševci) i Luka Vidak (Osijek). Strijelci: 1:0 Prijić (11.), 2:0 Dos Santos (90.).

Oglas

ZRINSKI (J): Pintarić, Sinitsyn, Blagojević (63. Majdiš), Moises (55. Matković), Ulm (55. Dos Santos), Horvat, Prijić, Šinko, Kovačević (83. Lišnić), Mendeš (55. Knežević), Begović. Trener: Josip Milardović.

GRANIČAR: Marić, Kovačević (67. Tadić), Miličević (81. Dogan), Spajić, Jurić, Cerovski, Kovačević, Džoić, Dretvić, Lotar (81. Nikoljačić), Babić (75. Gagulić). Trener: Dražen Ilić.

Već u prvom ozbiljnijem napadu domaćini su došli do pogotka. U 11. minuti ubačenu loptu u kazneni prostor dočekao je Igor Prijić koji iz blizine puca prema golu, ali lopta se zaustavlja na stativi. Odbijena lopta ponovo je došla do Prijića koji iz drugi puta propucava gostujuće igrače koji su se nalazi na gol liniji. Nakon toga igra se preselila na sredinu terena, igrači u plavim dresovima dominirali su ne dopuštajući gostima da se približe Pintarićevom golu. Odličnu priliku imali su domaćini u 30. minuti kada je Karlo Ulm ubacio loptu s lijeve strane u kazneni prostor. Na desetak metara od gola našao se Igor Prijić koji puca preko gola. U 45. minuti Horvat šalje loptu do Karla Ulma, ovaj odmah upošljava do Šinka koji preciznim ubacivanjem s lijeve strane pronalazi Kovačević. Njegov udarac glavom s pet metara završava preko gola. U posljednjoj minuti prvoga dijela dva su igrača imala priliku postići pogodak. Ulm je prvi pucao iskosa s pet metara prema županjskom golu, stativa se ispriječila, a odmah zatim na loptu natrčava i Igor Prijić koji također iz blizine pogađa stativu.

U nastavku utakmice Jurjevčani su još žešće napadali prema golu županjskog vratara Filipa Marića. U 48. Moises iskušava svoj udarac s 18 metara, ali prizemna lopta završava u naručju gostujućega golmana. Dvije minute kasnije korner je izveo Moises, s pet metara Karlo Begović  glavom puca, odlični golman Marić odbija loptu koja uz pomoć prečke završava u korneru. U 51. minuti ponovo prijetnja za županjska vrata. Ubačenu loptu u gostujući kazneni prostor izbacili su stoperi, ali ona dolazi na 20 metara od gola gdje se nalazi Pavo Kovačević koji puca iz prve s 18 metara, ali prečka je spriječila novo jurjevsko slavlje. U 58. minuti čak su tri puta domaći napadači pucali prema golu, ali najbolji županjski igrač Filip Marić uspio je sačuvati svoju mrežu. Prvi je s desetak metara pokušao Pavo Kovačević zatim Igor Prijić, a na kraju Dos Santos koji je u igru ušao u 55. minuti umjesto Karla Ulma. U 65. minuti s ruba kaznenoga prostora pokušava Luka Matković, ali golman Marić brani njegov udarac.

Napadi Zrinskoga nisu jenjavali do kraja utakmice, a u 90. minuti Jurjevčani konačno dolaze do konačnih 2:0. Igor Prijić povukao je loptu s centra igrališta, uposlio Dos Santosa koji u pravo vrijeme utrčava i postavlja konačan retultat.

Izvor: NK Zrinski