Prijateljski sastanak sa Predsjednikom Hrvatskog šahovskog saveza

RUŠČICA 29.05.2021. Danas je Predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza gospodin Ivica Brkić, posjetio prijatelje iz šahovskog kluba Posavac iz Ruščice. U konobi kod Barba Matta, Predsjednik je sa Matom Opačkom i Zoranom Ivanovićem razgovarao o budućnosti HŠS i šaha u Republici Hrvatskoj. Uvođenje šaha u škole, povećanje broja šahovskih turnira, brendiranje šaha kao sporta od izuzetnog nacionalnog značaja, obzirom da smo jedina zemlja sa šahovnicom u svijetu, uloga superračunala u pripremi šahovskih velemajstora, funkcioniranje šahovskih klubova, novi statut HŠS, najvažnije su teme razgovora. Predsjednik Brkić pohvalio je rad šahovski klubova Posavac i ŠKI Hvidra-Brod, napose organizaciju blizu 500 šahovskih turnira i dao podršku projektu šahovsko povijesne književne knjige o šahu, na kojoj rade Zoran i Mato.

Oglas

Mato Opačak istaknuo je dosadašnju odličnu suradnju delegata Brodsko – Posavske Županije i Predsjednika Brkića u Hrvatskom šahovskom savezu i izrazio uvjerenost da će se ova plodonosna šahovska suradnja, nastaviti u godinama koje dolaze. Ivica Brkić je nedvojbeno čovjek, koji Hrvatski šahovski savez može vrlo uspješno voditi, na dobrobit svih šahistica i šahista.

Oglas

Prvi projekt za ljeto je organizacija Prvenstva Hrvatske za Veterane u šahu  u Trogiru u hotelu Medena. Ivica i Mato su do sada uložili puno truda u ovu organizaciju pa smo sigurni, da će natjecanje proći besprijekorno, na zadovoljstvo svih šahista natjecatelja.

Oglas

Nakon više od dva sata konstruktivnog dijaloga, Mato Opačak poklonio je Predsjedniku Ivici bocu misnog vina i šahovsku majicu ispred šahovskog kluba Posavac, a Predsjednik se zahvalio na odličnom gostoprimstvu i nastavio put dalje, zbog mnogo obveza koje ima.

 

U Ruščici 29.05.2021.                                           Izvor: ŠK Posavac