Prijateljske utakmice već za tjedan dana

Kratak rok za pripremu i povratak u natjecateljski žrvanj tjera nogometaše na odigravanje prijateljskih utakmica. Nakon što je Stožer dao zeleno svjetlo za okupljanje 40 osoba, a HNS obznanio datume početka odigravanja službenih susreta dogovorene su i prve utakmice naših prvoligaša.

Oglas

Tako će već za tjedan dana nogometaši Istre i Gorice odraditi pripremni susret zakazan za 20. svibnja pretpostavlja se u Rijeci, zatim će  Puljani na ogled s Rijekom na Rujevici 24. svibnja te na koncu odigrati i meč protiv Dinama 30. svibnja.

Oglas

Već tada će Osječani odigrati svoj prvi službeni susret jer ima je pripala čast otvoriti nastavak nogometnih zbivanja u RH, a i oni će vjerojatno do tada odigrati koji pripremni susret. Problem je što je potencijalnih protivnika premalo pa su osuđeni na odigravanje s protivnicima iz lige.

Oglas

Amateri vjerojatno neće žuriti s nastavkom odigravanja prijateljskih utakmica zbog duge pauze, ali i zbog približavanja redovnog perioda kada se i inače odmaraju u vrućim ljetnim mjesecima. Pretpostavka je da će većina amaterskih klubova krenuti s pripremnim periodom nešto ranije nego je uobičajeno.

Nekolicina klubova će svoje pripremne utakmice odraditi kroz završnice županijskih kup natjecanja dok će ostali startati u srpnju ili kolovozu s konačnim nastavkom redovitih treninga i odigravanja prijateljskih utakmica.

Foto FB IStra 1961