Pridržavajmo se pravila tako da se što prije vratimo normalnom životu

I dalje se nastavlja pandemija koronavirusa od koje nitko nije pošteđen pa tako ni sportaši. Na snazi su zabrane okupljanja kao i zabrane održavanja svih sportskih događaja. Nažalost, strogi režim nije poštedio ni naše Gromove koji u ovoj novonastaloj situaciji svoje treninge odrađuju kod kuće uz preporuke i savjete svojih trenera. Ovaj novi način života bio je prilika da porazgovaramo i s trenerom Hrvojem Horvatom te da čujemo njegovo viđenje ove situacije.

      Do izražaja će doći samodisciplina

Prilagođavamo se ovoj nepredviđenoj situaciji koliko možemo pa su tako igrači dobili programe koje trebaju raditi kod kuće. Vjerujem da će svatko od njih biti odgovoran pa će se pridržavati zadanih režima i tu će najviše do izražaja doći njihova samodisciplina. Naravno da im nije lako pošto se pojavljuju situacije koje ne možemo predvidjeti i nadam se da će dečki uspjeti izvući maksimum, odnosno, održati formu.

      Cijeli svijet se nalazi u istoj situaciji

Svi se mi nalazimo u istoj situaciji i to ne samo naši građani već cijeli svijet, a ovaj trenutak je daleko od jednostavnog jer nismo sigurni koliko će ovakva situacija potrajati. Ovaj novi način života će nas sigurno vratiti nekoliko koraka unazad – koliko nas toliko i druge. Iz ove, da tako kažem, nevolje isplivat će oni mentalno jaki koji u ovim trenucima mogu maksimalno raditi na sebi i, na neki način, pobijediti sebe.

      Svi smo u kontaktu – igrači, treneri i uprava

Najveći problem je u tome što mi ne odlučujemo o puno stvari nego pratimo ono što nam sugeriraju epidemiolozi, Civilna zaštita te Vlada Republike Hrvatske tako da mi sada ne možemo raditi neke velike stvari na koje smo navikli. Mi jesmo u najvišem stupnju odgovornosti i pridržavamo se svih pravila tako da se što prije vratimo normalnom životu, a onda i treninzima. Također, svi smo u stalnom kontaktu, krenuvši od igrača preko nas trenera pa sve do uprave.

     Imam ogromno povjerenje u svoje igrače

Svakodnevno komuniciramo i putem videa, a istaknuo bih da nema nekakve posebne strogoće kod treninga nego je na svakom pojedincu da se pridržava uputa i, ponavljam, to je jedino što nam može dugoročno pomoći u ovom trenutku. Imam ogromno povjerenje u njih, povratne informacije su jako dobre, dečki svakodnevno treniraju i rade na sebi dok neki rade čak i više od onoga što im je zadano. Možda će ovo zvučati i malo grubo, ali oni moraju voditi brigu da se ne zapuste, moraju voditi brigu i o kilaži tako da ćemo na kraju ovoga svega vidjeti kako će to izgledati. Teško je sada išta prognozirati pošto još ne znamo razmjere ove pandemije niti koliko dugo će ona trajati.

      Za sada nema kolektivnih treninga

Svi klubovi, zajedno s našim, su u istim problemima tako da se svi pridržavamo istih pravila i savjeta te ponavljam da je ovo situacija u kojoj se nitko od nas do sada nije našao pa svi još učimo. I ostali treneri su raspustili svoje ekipe te nitko ne trenira kolektivno. Zaključili smo da se trebamo ponašati vojnički i uvjeren sam da se svi pridržavaju takvog režima. Nemamo velikog izbora nego pratiti razvoj situacije.

Izvor Nexe