Pretkolo: Zemir Mujčin vs Josip Balatinac

Dva istinska nogometna velikana sučelit će se u pretkolu. Ne treba trošiti puno riječi niti na jednog jer su oba ostavila veliki trag u HNL i informacije o njihovoj biografiji su manje više poznate svima. Ono što veže obojicu je da i dalje unatoč veteranskim godinama, posebno kod Zeke, redovito oblače dres i kopačke i svakog vikenda ga natope znojem za svoje klubove Trenk i Šokadiju.

Oglas

 

Oglas

Zemir Mujčin je rođen 14.1.1970. u legendarnim Gornjim Kolibama – svjoevremeno velikom rasadniku nogometnih talenata. Popularni Zeko je najdublji trag u HNL-u ostavio u Marsoniji gdje je upisao 186 nastupa i zabio 32 pogotka. Klubovi u karijeri su: Sloga Gornje Kolibe (BiH), Polet Bosanski Brod (BiH), Marsonia, Slaven Belupo, Sesvete, Rudar Kakanj (BiH), Slavonija Požega, Kuzmica, Budainka, Slavonac Gornja Bebrina, Trenk Seoce. I dan danas kruži legenda kako je Zemir bio talentiraniji od Edina, ali ga je ozljeda spriječila da napravi veću karijeru. Taman kad je dobio pretpoziv u reprezentaciju BiH i spremao se za odlazak u inozemstvo, teško se ozlijedio i karijera mu je bila usporena i uglavnom vezana uz HNL. Najveći trag je ostavio upravo u Marsoniji gdje je nastupao ukupno 8 sezona. Zanimljivost je da i danas s punih 50 godina popularni Zeko aktivno igra nogomet u Trenku iz Seoca, gdje obnaša i funkciju trenera. Kao trener je još vodio ekipe Mladost Sibinj, Graničar Klakar, Tomica 1244, Posavac Ruščica i ženski nogometni klub Viktorija iz Slavonskog Broda.

Oglas

 

JOSIP BALATINAC  je rođen 07.03.1979.  i doista je veliko ime slavonsko – baranjskog nogometa. Karijeru je započeo u Osijeku gdje je nastupao od kadeta pa sve do svoje 27.godine. Bio je kapetan Osijeka dogurao i do reprezentacije pa je s U-21 nastupio i na SP 1999. Gdje je s Hrvatskom ispao u četvrtfinalu od Brazila. Nakon Osijeka uputio se u Austriju gdje nije našao zajednički jezik s Paschingom pa se na kraju skrasio u Hajduku za kojega je postigao tri pogotka. Nakon Hajduka kreće pomalo prema Slavoniji pa se putem zaustavio u Hrvatskom dragovoljcu da bi se u Slavoniju vratio u Baranja Belje. U dresu Mladosti iz Draža “čuda” je radio u 2. ŽNL Beli Manastir, trpao je kao na vrpci i izgradio veliku dominaciju u Baranji, a ove sezone je preselio u redove Šokadije iz Duboševice gdje je u 14. odigranih kola zabio 17 golova i nastavio dokazivati da je klasa vječna!