Pretkolo: Vlado Vujeva vs Dalibor Antolić

Već smo predstavili Ivicu Radoša kao legendu Sremca pa bi slična priča bila i s Vladom Vujevom koji je također dio atomskog napada neponovljive momčadi iz Bogdanovaca.  Bio je ona prava desetka, maestro koji je dirigirao igrom svoje momčadi, korak do Hajduka, ali kako to biva viša sila se ispriječila za nešto više. Uvjereni smo da bi tada djeca skupljala sličice ovog nogometnog virtuoza da su se zvijezde poklopile kako treba. No na radost navijača iz Bogdanovaca ostao je kod kuće dugo godina je razgaljivao srca svojih vjernih navijača u paketu sa svojim tadašnjim suigračima i doista je nevjerojatno da su mali Bogdanovci izrodili tako sjajne nogometaše u kratkom vremenskom razmaku. Pričat će se godinama nakon nas…

Oglas

Istinska legenda je i Dalibor Antolić popularni Bebe, noćna mora protivničkih vratara. Predivno je čuti kada ljudi velikog nogometnog znanja i osebujnog karaktera traju tako dugo i usput svoja znanja prenose na nove generacije – baš zato nogomet u Slavoniji nikad neće umrijeti. Iz bašče u Osijek iz Osijeka u amaterizam (zbog nediscipline), gdje god se pojavio trpao je kao na traci, a to radi i dalje u svom Vardarcu čiji je zet, a niti srčani problemi ga ne mogu odvojiti sa zelenog travnjaka.

Oglas

 

Oglas

Vlado Vujeva  je rođen 30.05.1962. u Bogdanovcima. Igrao je za NK Sremac/Croatia, BSK Slavonski Brod, Pik Jakobovac (Vupik), NK Stupnik, NK Lučko. Nogometna ikona, bogdanovački maestro, mozak ekipe, klasična, ali rijetko viđena desetka… Igrač sredine terena s velikim brojem asistencija i pogodaka. Bio je izuzetno jak u duelu, neumoran trkač i prava radilica. Imao je onu, kako svi volimo reći, loptu s očima, fenomenalan pregled igre, fantastične prekide koji su najčešće bili pola gola ili naravno gol. Ubojita ljevica koja je s Radošem, Božom Gelom i ostalim vedetama Sremca odnosno Croatije uništavala protivničke obrane. Između ostalog valja istaknuti to da je bio na korak do prelaska u Hajduk iz Splita, međutim baš tada mu je nažalost preminuo otac i morao se vratiti u Bogdanovce. Igrač zlatne generacije Sremca (Croatije) s kojom je u 10 godina 7 puta bio prvak (dvaput ostajali u istom rangu natjecanja zbog reorganizacije). Igrao je u momčadi koja je žarila i palila te igrala po mnogima najljepši nogomet desetljeća. Generacija koja je trajala od 1982. – 1991. godine. Te ’91. također su osvojili naslov prvaka koji ih je plasirao u Međurepubličku ligu bivše države. Samim time, u to vrijeme bili su klub u najvišem rangu među klubovima bivše općine Vukovar; ispred puno bogatijih klubova kao što su vukovarska Sloga i Borovo. Među svim tim izvrsnim rezultatima i trijumfima nekako se najviše ističe pobjeda u pripremnoj utakmici protiv Osijeka 6-0 (sastav Osijeka: Bilić, Kulešević, Pevnik, Miličević, Žeravica, Janković, Maričić, Kapetan, Šuker, Rakela, Alar), remi 1-1 na Poljudu protiv Hajduka (među ostalim igrali: Jarni, Vučević, Bilić, Štimac, Bokšić, Miše, Jeličić) te pobjede protiv vinkovačkog Dinama 5-3 i 3-1.

 

Dalibor Antolić- Bebe ima 39 godina (04.12.1980), a igrao je i naravno da još uvijek igra na poziciji napadača. Nogometni čarobnjak koji prkosi vremenu! Sad već polako vremešni nadaleko poznati napadač svoju karijeru je započeo još davne 1986 god u NK Osijek! Stadionski klinac u to vrijeme zvani “cener”odrastao u stadionskom naselju doslovno bašča na bašču sa prvim pomoćnim terenom gradskog vrta! Nogometna lopta mu je od doslovno pelena bila u nogama! Njegov nogometni put je logično i započeo u klubu s bašče i tamo je pokazao izniman talent za postizanje golova! Trpao je i trpao do kadeta protivničke mreže sve do puberteta, a onda ga je nedisciplina odvela na drugu stranu! Amaterski nogomet – gdje ostavlja ogroman trag! Strah i trepet svih stopera i vratara do druge lige! Njegovo vrijeme je stalo,stalo u ludim dvadesetima! Jednako zabija kao i sa 16 god kad je stigao u Nk Vardarac iz Vardarca i tamo po prvi puta okusio seniorski nogomet! Naravno kako priča ne bi bila upotpunjena potrudio se i oženio Vardarčanku s kojom i danas živi u Vardarcu gdje je i trener u omladinskom pogonu i svojim trudom, zalaganjem, znanjem je primjer i idol svih klinaca kluba, a i šire! Kolika je njegova ljubav i strast prema tom sportu govori činjenica da je imao i velikih srčanih problema prije nekoliko godina, a to umjesto da ga već onda u godinama spremi u mirovinu još ga više motivira! Zabijao je on i prvoligašima (Slaven Belupo u dresu Nk Borca Kneževi Vinogradi), izbacivao svojim golovima BSK Bijelo Brdo u kupovima, Suhopolju itd!  Uz nogometno znanje krasi ga izniman smisao za humor! Ma ovako bih mogli do jutra – jedan je BEBE! SVI PRAVI  POZNAVATELJI NOGOMETA U OVOJ NAŠOJ ŽUPANIJI ZNAJU TKO JE DALIBOR ANTOLIĆ-BEBE!