Pretkolo: Robert Špehar vs Jurica Bešlić

Ovaj par definitivno ima veliku težinu. Za one koji osobno poznaju ova dva genijalca baratanja nogometnom loptom odabir će biti itekako težak. Gledajući karijeru Robert je daleko ispred Jurice no ona ne mora biti presudna u našem izboru jer Bešlićeve lažnjake je svojedobno bilo nemoguće zadržati pa će mnogi imati simpatije i dati glas. Robert i Jurica su nedavno disali isti zrak u Požegi dok je Špehar bio trener Slavonije. Špehar je sigurno daleko popularniji jer je osim bogate internacionalne karijere ostao u amaterskom nogometu kao trener pa ga i u tom dijelu puno ljudi poznaje i respektira. S druge strane Jurica također odrađuje olimpijski ciklus sa svojom Slogom iz Trenkova. Dvojac koji vjerojatno iza sebe ima puno toga što valja zapamtiti i ispričati i prava je šteta što će netko već u pretkolu morati napustiti natjecanje.

Oglas

 

Oglas

ROBERT ŠPEHAR 

Oglas

13.05 1970. 

Robert Špehar definitivno spada u velikane hrvatskog nogometa, u karijeri je postigao 136 prvenstvenih golova, nosio je dres Osijeka u tri navrata i radio “prekovremeno”. U HNL-u je igrao i za Dinamo i Zagreb, a najveći trag u inozemstvu ostvario je u Club Brugeu gdje je u dvije sezone postigao 37 golova. Nakon toga je igrao u Monacu, stigao do polufinala Lige prvaka gdje je postigao pobjednički gol protiv Juventusa, no bila je to pirova pobjeda s obzirom da su Torinezi u prvom dvoboju slavili 4:1 pobjedu. U nacionalnom dresu nastupio je 8 puta, no pogodak nije postigao. Nakon karijere okušao se u trenerskim vodama na klupi Slavonije i Marsonije.  

JURICA BEŠLIĆ 

1.10.1976. 

Baka Slišković požeškog nogometa, boem i nevjerojatan talent, vjerojatno najveći koji je izišao iz Zlatne doline. Nažalost zbog tog “Baka” pristupa nogometu nije ostvario sve što se od njega očekivalo, nije ni pola, no svi ljubitelji nogometa i te kako dobro pamte njegove “bicikle”, “tunele” i ostale vragolije, a protivnički stoperi i danas osjećaju posljedice njegovog trade marka – bicikla! Brinuo je da kirurzi imaju posla, bilo je polomljenih kičmi na izvoz! Strašan strijelac, svoj potencijal najviše se iskazao u dresu NK Požega gdje je na terenu vodio momčad do naslova prvaka 2. ŽNL, a vodio je klub i u uredu dugi niz godina. Naravno da je ovaj čarobnjak lopte čuda radio i na malonogometnim turnirima, san je ostvario igrajući sjajno na Kutiji šibica, a na onoj požeškoj “kutiji” je sigurno broj jedan, najbolji koji je na njoj igrao iako su mnogi veliki zaigrali u Grabriku. Tri je puta bio najbolji strijelac turnira, dizao je publiku na noge, i za aplauz i za zvižduke! Danas je Jurica još uvijek aktivan, trener je Sloge iz Trenkova, a po potrebi i zaigra, pa je tako u prva četiri kola 1. ŽNL postigao 6 golova, dok mu je i radno mjesto vezano uz sport, djelatnik je Požeškog sportskog saveza, a želja velikog dijela požeško slavonskih nogometaša je da vrati nogomet nogometašima i “prodrma” sistem!