Pretkolo: Katica Ileš vs Armin Mašić

Krećemo s predstavljanjem kandidata u izboru za najveću legendu slavonsko – baranjskog sporta. Prvi na redu su legendarna osječka rukometašica Katica Ileš i sjajni bivši nogometaš brodske Marsonije Armin Mašić. Prijave koje smo dobili smo malo uredili, no smisao niti u jednom slučaju nećemo mjenjati, tek u nekim slučajevima posložiti da ima “red” što će vrijediti za sve najave dvoboja.

Oglas

Dame naravno imaju prednost, pa ćemo prvo predstaviti damu, istinsku velikanku osječkog i hrvatskog sporta. Katica Ileš, mnogima poznata i po imenu od milja – Kaja, rođena je 1946. godine, najbolja je slavonsko baranjska rukometašica svih vremena, prva Osječanka koja je nastupila na Olimpijskim igrama, a odmah se na njima i domogla srebrne medalje u dresu reprezentacija bivše države. Bilo je to na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi. Katica je svoje sportske godine provela u Osijeku, sa ŽRK Osijekom je ostvarila brojne zapažene rezultate, 4 puta osvojile su Kup Jugoslavije te dva puta europski Kup pobjednika kupova. U reprezentativnom dresu nastupila je čak 201 put, a osvojila je svjetsko srebro 1971. godine, a dvije nakon toga i najsjajnije odličje. Riječ je o pravoj sportskoj divi koja je nakon karijere nastavila s prenošenjem znanja na mlađe djevojke, a kao priznanje za sve što je u sportu učinila 1999. godine primila je Državnu nagradu za šport Franjo Bučar. 

Oglas

Kajin protivnik je Armin Mašić, rođen u Gornjim Kolibama u Bosankoj posavini 22. 2. 1972. godine. Klubovi u karijeri: Sloga Gornje Kolibe (BiH), Polet Bosanski Brod (BiH), Marsonia, NK Zagreb, Segesta Sisak, Samobor, Beltinci (Slovenija), Krajina Cazin (BiH), Kuzmica, Slavonac Nova Kapela, Slobodnica, Sloga Gundinci, Mladost Malino, Mladost Bicko selo.

Oglas

Armin je legenda brodskog nogometa koja dolazi iz Gornjih Koliba u susjednoj BiH. Za razliku od braće Mujčin, koji su bili veznjaci, on je igrao u napadu te je za Marsoniju nastupao ukupno 7 sezona. Zajedno s braćom Mujčin i Veldinom Karićem bio je dio legendarne momčadi Marsonije iz sezone 1994./1995. koja je završila sezonu na 5. mjestu 1. HNL, što je i danas najveći uspjeh u povijesti kluba. Kao trener je ostao vezan uz Marsoniju, u kojoj je vodio sve mlađe kategorije, od limača do juniora. Također je bio i pomoćni i glavni trener seniorske ekipe, ali kaže da ga najviše ispunjava rad s djecom. Trenutno je trener mlađih pionira Marsonije koji su u 1. kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje prvi na tablici bez ijednog poraza.

DULJINA TEKSTA NAJAVE NE OVISI O NAMA NEGO O PREDLAGATELJU!