Pretkolo: Karlo Srdarević – Igor Toth

U pretkolu nas čeka i zanimljiv dvoboj sjajnog igrača i trenera Igora Totha i legendarnog vratara Karla Srdarevića. Još jedan nogometni dvoboj, i još dvije najave koje vrijedi pročitati, obje karijere zaslužuju glas..

Oglas
KARLO SRDAREVIĆ

Karlo Srdarević ostvario je zaista dugu vratarsku krijeru, ovaj legendarni vratar rođen je 1962, u Požegi, a koliko mu je karijera trajala govori podatak da je sa svojim matičnim Graničarom iz Zagrađa osvajao naslove 1982. i 2002. godine. U međuvremnu je branio bolje požeške Slavonije u mlađim kategorijama, Slavonca iz Nove Kapele s kojim je isto tako osvojio naslov prvaka, te BSK Buka, odnosno tada BSK Bazinatursa s kojim je osvojio Županijski nogometni kup. Mogao je Karla i do veće karijere, imao je sve predispozicije za to osim nekoliko centimetara i malo sreće.

Oglas

Na prvenstvenoj utakmici Podvinje-Slavonac Nova Kapela bio je prisutan tadašnji trener
golmanaDinama(Z) Fahrija Dautbegović i kad je vidio kako brani rekao je prisutnima: Šteta što nije 10cm veći, odmah bi ga odveo u Dinamo, a također na jednoj utakmici u Pakracu između Hajduka Pakrac i Graničara, bio je prisutan tada predsjednik H. Dragovoljca pokojni Stjepan Spajić, isto tako, kad je vidio kako brani, rekao je: Šteta što nije mlađi, odveo bi ga u Dragovoljac.

Oglas
IGOR TOTH

Igor Toth za sobom je ostavio veliku nogometnu karijeru, igrao je prvoligaški nogomet, a među drugoligašima je zaista odskakao pa se okitio i titulom najboljeg strijelca u 2. HNL. Popis klubova je impresivan, Osijek, Cibalia, Inker, Varteks, Slaven Belupo, Metalac, Đakovo… i sve govori o njegovom igračkom umijeću. Kao trener radi fenomenalan posao u Čepinu. Zanimljivo da je tamo stigao potpuno slučajno! Predsjednik Čepina bio dao je rok direktoru da taj dan do 13h mora imati trenera, direkorov izbor bio je Mađarić, no ovaj je u tom trenutku bio u bolnici i nije se javljao na telefon, kako se primicalo 13h krenulo je “zivkanje”, Toth se prvi javio i već je isti dan bio na treningu sa svojom novom momčadi, a s obzirom na to kao čudo se čini činjenica da se tu “zabetonirao” i nakon 5 godina je u sedlu. Osim što postiže sjajne rezultate, Igor je poslovođa koji “štanca” igrače, proteklih godina iz Čepina je izašlo strašno puno sjajnih, prvoligaških igrača. A i oni imaju štošta reći o svom treneru, pa mnogi pamte njegove izjave, tipa “A joj teta Anice”, “”ne budi glup igrač, dodaj i napdni”, “rezultat nije važan, najvažniji je”, “ne budite debili, cijeli život učimo na svojim greškama, bolje je na tuđim”. Legenda!