Pretkolo: Ivica Radoš vs Drago Kaurić

Dvoboj Radoš – Kaurić sudar je dva čudesna napadača, prvi je predvodio najbolju Croatiju Bogdanovci ikada, odnosno u to vrijeme Sremac, a drugi je nemilice trpao u dresu Marsonije i požeške Slavonije gdje ima satus jednog od najboljih igrača svih vremena.

Oglas
IVICA RADOŠ

Legendarni Ćuta rođen je 1965. godine u Vukovaru, kao fantastičan napdač napravio je veliku karijeru, igrao prvoligaški nogomet, no uvijek ga svi privenstveno vežu za onu čudesnu generaciju Sremca. Ponikao u redovima NK Vuteks Vukovar gdje je kao junior osvojio 3 prvenstva. Sa 16 godina zaigrao za seniorsku momčad. U sezoni 1982/83 dolazi u tadašnji Sremac iz Bogdanovaca i ulaskom kluba u međužupanijsku ligu postiže nevjerojatnih 47 zgoditaka. Igrač zlatne generacije Sremca, a kasnije Croatie koja je u 10 godina 7 puta bila prvak, ali je zbog reorganizacije 2 puta ostajala u istom rangu natjecanja. U sezoni 1987/88 igrajući za Sremac u Hrvatskoj republičkoj ligi jednoj polusezoni (13 kola) postiže čak 20 zgoditaka i time postavlja rekord koji nitko ni dan danas nije dosegnuo. Krasili su ga brzina i lažnjak kakav je imao malo tko na prostorima bivše države. Najbolji strijelac u povijesti kluba. Među raritete spada i podatak da je Radoš u dresu Sremca 1984 godine na kup utakmici protiv Gradišta u pobjedi 10-0 postigao čak 9 pogodaka!!! Igrao je u momčadi koja je žarila i palila te igrala po mnogima najljepši nogomet desetljeća. Generacija koja je trajala od 1982. – 1991. godine. Te ’91. također su osvojili naslov prvaka koji ih je plasirao u Međurepubličku ligu bivše države. Samim time bili su klub u najvišem rangu među klubovima bivše općine Vukovar; ispred puno bogatijih klubova kao što su vukovarska Sloga i Borovo. Među svim tim izvrsnim rezultatima nekako se najviše ističe pobjeda u pripremnom utakmici protiv Osijeka 6-0 (sastav Osijeka: Bilić, Kulešević, Pevnik, Miličević, Žeravica, Janković, Maričić, Kapetan, Šuker, Rakela, Alar), remi 1-1 na Poljudu protiv Hajduka (među ostalima igrali: Jarni, Vučević, Bilić, Štimac, Bokšić, Miše, Jeličić) te pobjede protiv vinkovačkog Dinama 5-3 i 3-1… Još je igrao i za Dinamo (Vinkovci), Cibaliju, Špartu (BM), Vukovar 91 (1. i 2. liga). Kao trener osvojio je 2 prva mjesta sa seniorima i juniorima NK Vukovar 91 gdje je proveo punih 15 godina. Sa seniorima Vukovara 2002. godine kao trener igrao je kvalifikacije za 1. ligu protiv NK Šibenik. Sa juniorima Vukovara bio je viceprvak države 2007. godine.

Oglas

Klubovi u karijeri: Sremac/Croatia, Vukovar 91, Cibalia, Dinamo (V), Vuteks, Fruškogorac, Šparta (BM), NK Stupnik, NK Lučko, NK Varteks

Oglas
DRAGO KAURIĆ

Drago Kaurić rođen je u Novoj Bukovici 1953. godine, karijeru je počeo u tamošnjem Borcu, a vrhunac karijere imao je u MArsi i Slavoniji. U svojim najboljim godinama, a bilo ih je dosta, redovito je bio najbolji strijelac svih liga u kojima se natjecao, a osvajao je i individualne nagrade nevezane za same golove, odnosno u više navrata biran za najboljeg igrača lige. Ponosni je suprug otac i djed nakon duge i bogate karijere ne samo u našoj domovini nego i van nje sad živi u Požegi. Nakon ispričanih doživljaja i utakmica koje su donosile radost ekipi i navijačima kojima mogu svjedočiti samo po isječcima iz novina odlučio sam prijaviti gospodina Dragu Kaurića za nogometnu legendu jer to uistinu i je. Vidi se to po držanju i elegantnom odnosu prema nogometu. Zbog specifične igre zvali su ga maneken a u Slavonskom Brodu imao je nadimak Sivi Ptić gdje je nastala i poznata navijačka „Kauriću sivi ptiću zabij gol popi…. ću“. Postizao je zgoditke kao od šale, pet golova po utakmici. Uvijek je davao sve od sebe za koji god klub je igrao.

Klubovi u karijeri: BORAC Nova Bukovica, BSK(Marsonija) Slavonski Brod, Slavonija Požega, Slavija Pleternica te SAK Salsburg (1. Ausrijska liga)