Pretkolo: Davor Šuker vs Tomislav Pavličić

Mnogima je bilo nepravo što su u anketi i vrhunski sportaši, mi nismo imali načina kako to zaustaviti po pravilima, jer je nemoguće postaviti granicu. Ovo je možda i najbolji primjer zašto je to nemoguće. Vjerujemo da bi se svi ti koji su prigovarali složili da je Tomislav Pavličić sigurno pravi kandidat za ovaj izbor, a čovjek je najveći dio karijere profesionalac, igrao je i u inozemstvu i jednostavno nije bilo moguće složiti pravila tako da on može biti ili još nekoliko sličnih kandidata, a  da Šuker, Olić ili Kaja Ileš ne mogu. Molimo još jednom sve da shvate da je ovo zabava, da nitko nije nepobjediv u ovom natjecanju. I krenimo na predstavljanje..

DAVOR ŠUKER

Čovjek gol, najbolji napadač hrvatske reprezentacije svih vremena, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine ispred najboljeg svjetskog napadača svih vremena brazilskog Ronalda. Karijeru je počeo u rodnom Osijeku, nastavio u zagrebačkom Dinamu a onda preselio u Španjolsku. Najprije je u Sevilli igrao uz Maradonu, a onda prešao u  – Real Madrid s kojim se okrunio i titulom Prvaka Europe. Sljedeća postaja u karijeri bio je Arsenal, zatim West Ham, a završena je u Munchenu 1860. Osim bronce iz Francuske, Šuker je osvojio i svjetsko zlato u dresu bivše države u Čileu. Za prvu momčad Jugoslavije upisao je dva nastupa, a za Vatrene njih 69 uz čak 45 golova od kojih su mnogi “antologija” poput “onog” loba na Euru u Engleskoj. U dresu Osijeka zabio je 40 golova u 91. nastupu, a isti broj upisan je i u dresu Kraljevskog kluba uz 86 nastupa. Stroj za golove, genijalac na zelenom terenu, to će reći svatko, čak i oni koji nisu zadovoljni onim što radi u ulozi predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.  

TOMISLAV PAVLIČIĆ

Tomislav Pavličić rođen je u prosincu 1983. godine i za njim je jedna sjajna karijera, pogledajte samo ovaj popis: Prvak 2. HNL s Cibalijom, prvak 3.HNL sa Suhopoljem, osvojeno 3. mjesto u 1. HNL i izboren odlazak u Europu s Cibalijom, državni prvak Slovenije s NK Maribor, Europa liga (Videoton, Hibernian, Palermo), tri puta polufinale Hrvatskog kupa s Cibalijom, finale kupa s Mariborom, prvak 1. ŽNL s NK Dilj Vinkovci,  Ulazak u MŽNL- Osijek-Vinkovci s Diljem, a po talentu je to čak moglo i trebalo i bolje!

Legendarni vinkovački španer popularnog nadimka Šlajfo dobro je znan nogometnoj javnosti diljem Slavonije i Baranje, ali i šire jer je osim dubokog traga u vinkovačkom i slavonskom nogometu imao i zapažene partije u Mariboru gdje je igrao s jednim od najpoželjnijih igrača današnjice Josipom Iličićem iz Atalante. YouTube je pun Tomislavovih majstorija, a trade mark mu je uvijek bio slobodnjak pa tako možete vidjeti kako je ubio pauka dok Subašić uljepšava pogodak letom koji je bio kratak. Mnogi su vratari mogli samo pogledom pratiti Šlajfine slobodnjake, a njegovim majstorijama se mogu i dan danas diviti svi koji redovito prate Dilj na njegovim utakmicama, a svoj bogomdani talent na sreću i radost svih nogometnih zaljubljenika odlučio je prenositi na najmlađe tako da je u Dilju uz igračke zadatke Tomislav i jedan od trenera u školi nogometa. On i njegov brat Dejan koji je trener seniora već nekoliko godina u miru stvaraju ugledan klub koji sjajno radi u sjeni Cibalije.