Pretkolo: Damir Bognar vs Mirko FIlipović

Sljedeći dvoboj pretkola je onaj između legendarnog Mirka Filipovića, jednog od najvećih svih vremena u svijetu slobodne borbe i Damira Bognara, bivšeg fantastičnog nogometaša koji je svojim nogometnim umijećem često ostavljao bez teksta, a kasnije je postizao odlične rezultate i u trenerskom poslu.

Oglas
DAMIR BOGNAR

Damir Bognar rođen je 1966. godine, za mnoge je najbolji igrač koji je izašao iz Požeško slavonske županije. Nevjerojatan talent otkriven je u pravom vrelu sjajnih nogometaša, vjerojatno najtalentiranijem selu u Slavoniji i Baranji – Buku. Nakon početaka u rodnom selu kao vrlo mlad odlazi u brodski BSK, nakon čega slijede epizode u Njemačkoj, požeškoj Slavoniji i Kamen ingradu. Nakon sjajne igračke karijere krenuo je u trenerske vode, najprije upravo u Kamenu s mlađim kategorijama, zatim u pleterničkoj Slaviji gdje je bio šef Škole nogometa, a onda nakon odlaska njegovog brata Dalibora s klupe prve momčadi ina toj užarenoj klupi. Danas je Tajnik NS Požeško slavonske županije. Kao zaustavljena scena stoji jedan slobodni udarac na veličkoj ljepotici u dvoboju protiv zagrebačkog Dinama. Udarac sa 17-18 metara “vanjskom” preko zida, veliki Tomo Butina je samo u čudu gledao, a lopta je na žalost domaćih kao raketa završila na mjestu gdje se spajaju greda i vratnica. Velemajstor! 

Oglas
MIRKO FILIPOVIĆ CRO COP

Ikona sam po sebi, nekakvo predstavljanje je možda i suvišno. Najbolji hrvatski borac svih vremena, jedna od najvećih legendi borilačkog sporta. Iz Privlake je stigao na vrh svijeta, osvojio je pojase u Prideu, u K-1 i IGF-u. Borio se u nekim od najboljih borbi svih vremena, a ona koja je i dalje svim ljubiteljima slobodne borbe broj jedan je njegov meč protiv strašnog Fedora. Mirko je osim kao ponajbolji borac svih vremena poznat i kao strašno zanimljiv lik, pa je praćenje njegovih objava na društvenim mrežama i nakon završetka karijere vrlo popularna zabava za ljubitelje slobodne borbe.