/Preminuo je Jurica Jerković LEGENDARNI KAPETAN HAJDUKA
0000011456_685_375_cut

Preminuo je Jurica Jerković LEGENDARNI KAPETAN HAJDUKA

Bivši kapetan Hajduka i sjajni ofenzivac zlatne generacije splitske momčadi, Jurica Jerković, preminuo je u 70. godini života.

Jurica Jerković bio je sedamdesetih godina prošlog stoljeća jedna od ključnih karika Hajduka pod vodstvom Tomislava Ivića te je osvojio tri naslova jugoslavenskog prvaka i pet titula pobjednika jugoslavenskog kupa.

S kapetanskom vrpcom oko ruke bio je jedan od ljubimaca poljudske publike, a zajedno sa Šurjakom i Žungulom predstavljao je neprestanu opasnost po suparničke obrane. Za Bile je nastupio u više od 500 utakmica te se nalazi među deset najboljih klupskih strijelaca svih vremena.

Redove Hajduka napustio je 1978. godine kako bi zaigrao za švicarski Zürich, s kojim je također osvojio naslov prvaka te tamošnji liga-kup, a karijeru je završio u Luganu. U Švicarskoj je tri puta proglašavan za najboljeg stranca, na Poljud se krajem osamdesetih godina vratio kao sportski direktor.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 43 puta i postigao šest pogodaka, uključujući i onaj na Peleovom oproštaju na Maracani.

Hrvatski nogometni savez izražava sućut obitelji Jurice Jerkovića zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Podijeli
  •  
  •  
  •