Preminuo Anto Mikešić legenda đakovačkog nogometa

U novu kalendarsku godinu krenuli smo s nekoliko vijesti koje nisu nikome ugodne pogotovo kada sportska i nogometna obitelj ostane bez svoga istaknutog i zaslužnog člana kao što je to slučaj u đakovačkom nogometnom klubu koji je prerano ostao bez svoje istinske legende Ante Mikešića (1966.). Sprovod Ante Mikešića biti će u subotu u 13 sati na gradskom groblju u Đakovu. Prenosimo post sa službene klupske stranice:

Tužne vijesti ne biraju vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, često sasvim iznenada, no gubitak drage osobe ostavlja zauvijek trag na svakome od nas.
Završen je jedan sadržajan i bogat život. Zatvorila se jedna knjiga izrazito bogatog sadržaja. Knjiga puna dobrih i plemenitih djela.
S ogromnom tugom u srcu javljamo da nas je napustio naš nekadašnji igrač i fizioterapeut Anto Mikešić…
Anto je u punom smislu dijete našega Kluba odrastajući uz sve dobne uzraste, a seniorska karijera trajala je punih 19 godina, preciznije, od 1985. do 2004. godine kada je zaključio istu upisavši ukupno 182 nastupa uz 37 postignutih pogodaka za matični klub.
Zasigurno najznačajniji dio karijere proveo je u Croatiji kao jedna od najznačajnijih karika u zlatnoj povijesti drugoligaške Croatije.
Neizbrisiv trag ostavio je i u malom nogometu kao istaknuti hakler svoje generacije.
I nakon igračke karijere Anto je ostao privržen klubu kao dugogodišnji fizioterapeut HNK Đakovo Croatije što mu je bilo i primarno zanimanje.
Prije svega, Anto je bio ČOVJEK, izgrađena kompletna poštena osoba kojoj se bezuvjetno moglo vjerovati, osoba velikog srca, punog neprestanog optimizma.
Nažalost, u njegovom životu, kao grom iz vedra neba, pojavio se opaki neprijatelj, kojem se opirao do posljednjeg atoma snage, do samoga kraja.
Ostat će nam u trajnom sjećanju njegova požrtvovnost, principijelnost, smirenost i srdačnost, ljubav prema Klubu, nogometu, sportu općenito.
Poštovana obitelji, rodbino i prijatelji našega dragoga Ante, suosjećamo u vašoj boli te molimo da duša njegova pronađe svoj mir i spokoj.
Dragi Miki, čuvali te anđeli…
HNK Đakovo Croatia