/Premijerno izdanje City Games igara u Osijeku EKIPA S KRKA SKUPILA NAJVIŠE BODOVA
CityGames2019_OsijekPress_MarinCukVurnekEVENTography-13-of-31

Premijerno izdanje City Games igara u Osijeku EKIPA S KRKA SKUPILA NAJVIŠE BODOVA

Do posljednjeg mjesta bile su popunjene tribine SC Copacabana na premijernom izdanju City Games igara u Osijeku. Organizatori igara: Grad Osijek, Turistička zajednica Grada Osijeka i agencija Adria Events zajednički su uložili puno truda kako bi Osječanima dočarali duh City Games igara i ekipama omogućile da daju svoj maksimum. Ni rezultat nije izostao, potaknuti glasnim navijanjem i željom za pobjedom, natjecatelji su pokazali raskoš svojih talenata kao i sate treninga koje su uložili u sinoćnji nastup.

Među natjecateljima su bili brojni uspješni sportaši; veslači, plivači, triatlonci… Svi oni natjecali su se u modernoj verziji tradicionalnih sportskih igara u kojima je osim snage, umijeća i izdržljivosti trebalo se iskazati i u timskom radu kao i snalažljivosti u novim situacijama. Šest ekipa iz Malog Lošinja, Krka, Valpova, Siska, Đakovo i Osijeka natjecali su se u šest igara: Vino, Leteći vaterpolo, Utrka bačvi, Spašavanje turistkinje, Vodena košarka i Veslo. Domaća ekipa tijekom cijelih susreta vodila je borbu s iskusnim ekipama s Malog Lošinja i aktualnim i višestrukim prvacima ekipom s Krka.

U napetom nadmetanju, ekipe su morale dati sve od sebe kako bi se plasirale u finale koje se održava 20.08. u Viru. Presudna je bila igra veslo, vodena inačica igre potezanja konopa u kojem ekipe veslajući u čamcu pokušavaju biti bolji od protivnika, igri koja donosi najviše bodova za ukupni plasman. Ekipa Osijeka, drugoplasirana prije igre veslo propustila je svoju priliku izgubivši u polufinalu, a zatim i borbi za treće mjesto sakupivši samo šest bodova, dok su prva i drugo plasirana ekipa Malog Lošinja i Krka sakupile 12 odnosno 15 bodova završivši natjecanje za prva dva mjesta.

Iako su gledatelji glasno navijali za domaću ekipu, mjesto u finalu izborila je samo prvoplasirana ekipa Krka. Nakon podjele medalja, brončana ekipa Osijeka i navijači ipak su se veselili radi ugodnog iznenađenja organizatora, a to je bio wild-card poziv za finale u Viru. Predivna noć na Copacabani prepričavat će se još danima među onima koji su se natjecali ili bodrili svoje favorite, a Osijek je zasigurno još jednom dokazao da je grad sportaša i ljubitelja sporta i da ćemo i narednih godina imati mogućnost uživati u osječkom izdanju City Gamesa.

REZULTATI – OSIJEK 21.07.2019.

1. mjesto: Daj Mare (Krk) – 51 bod

2. mjesto: Jazavci (Mali Lošinj) – 42 boda

3. mjesto: Lege s Kopike (Osijek)- 38 bodova

4. mjesto: Karašicka republika (Valpovo) – 29 bodova

5. mjesto: Đakovo (Đakovo) – 21 bodova

6. mjesto: Zeleni brijeg (Sisak) – 19 bodova

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.