Premijerna domaća pobjeda Zelenih iz Kutjeva u trećem pokušaju

Treća sreća je bila za igrače VD trenera Marija Majstorovića koji su nakon 4 uvodan poraza povezali dvije pobjede za odmak od najugroženijih pozicija.

Oglas

Kutjevo, igralište ŠRC Kutjevo, gledatelja 150, sudac Dumančić (Prkovci) 7, pomoćnici Dujmić i Vučko

Oglas

Kutjevo – Valpovka 1:0

Oglas

Strijelac: Karačić (74)

Kutjevo: Zuluaga 7, De Souza 7,5, Tokić 7,5 (66.J.Budimir 7,5 ), Karačić 8, Jakešević 7,5, Pus 7,5, Međugorac 7,5 (73.Iličić -), Bandalo 7,5, Majstorović 7,5, A.Budmir 7,5 (87.Antunović -), Nemec 7,5

Trener: Krešo Posedi 7,5

Valpovka: Klanjšček 6,5, Škorić 6, Paulić 6 (73.Tomas – ), Mutshaus 6,5 (63.Batinić 6), Bekavac 6,5, Tovilović 6 (84.Čamić -), Jakovčević 6, Vučički 6, Kos 6,5, Mitić 6 (84.Sabo -), Vinogradac 6,5 (73.Pfeifer -)

Trener : Martin Majdenić 6,5

Igrač utakmice: Marko Karačić (Kutjevo)

Konačno malo radosti za navijače Zelenih koji su tek nakon trećeg pokušaja dočekali slavlje svojih ljubimaca na ŠRC Kutjevo. Valpovka očito leži domaćima jer je i u zadnjem ogledu ovih dvaju ekipa u Trećoj HNL istok pobjeda pripala momčadi iz grada Graševine. VD trenera Mario Majstorović je posložio dobitnu kombinaciju u potrazi za bodovima i mirom u kući kojega je kupio odlični Marko Karačić upisavši se jedini na ovome susretu u listu strijelaca pa u vrlo korektnoj utakmici Kutjevčani stižu do druge pobjede u nizu koja ih miče od začelja. Zaprijetili su u prvom dijelu s dobrim izgledima za pogodak Karačić i Međugorac no istaknuo se gostujući vratar Klanjšček, a dominacija Majstorovih trupa se nastavila i nakon odmora. Najbliži je pogotku bio neuhvatljivi Ivan Jakešević no nije bio dovoljno spretan i koncentriran pa promašuje veliku prigodu s pet metara, a nedugo nakon toga pogađa i gredu gostujućeg gola.

Ipak je sav trud Zelenih stigao na naplatu u 75.minuti kada je hitronogi Josip Budimir sjajno ostavio loptu za Karačića koji se nakon dužeg namještanja i nišanjenja odlučio za udarac s vrha šesnaesterca i nije pogriješio – lopta je odsjela u gornjem kutu Klanjščekovog gola koji je mogao tek nemoćno pratiti let lopte. Imali su gosti jednu izglednu prigodu do kraja utakmice kada Tomas iz slobodnjaka pogađa gredu no na sreću domaćih kibica nije ušla, a oni su na kraju prepoznali veliki trud i angažman svojih ljubimaca te ih bodrenjem pratili tijekom čitavog susreta i na kraju ispratili s velikim pljeskom nakon premijerne ovosezonske domaće pobjede u Trećoj NL istok. Raduje također i povratak mladog Karla Antunovića koji je nakon povrede zaigrao i odradio male tri minute, ali pokazao da će opet dati širinu napadačkom dijelu kutjevačkog trećeligaša.