Predstavljen program 30. Memorijalnog rukometnog turnira “Goran Vrbošić Vrba”

Na konferenciji za medije u prostorima Gradske uprave predstavljen je bogat program povodom 30. Memorijalnog rukometnog turnira „Goran Vrbošić Vrba“ koji će se održati od 27. do 29. siječnja 2023. u Koprivnici.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio se RK Koprivnica na svemu što su dali ovih godina u razvoju sporta našeg grada, ali i kroz sve memorijalne turnire koje održavaju za sve uzrasne kategorije.

„Mislim da je zaista napravljen jedan lijepi program povodom obilježavanja 30. obljetnice od pogibije Gorana Vrbošića Vrbe, našeg rukometaša i branitelja. Uz našim rukometašima, želim se zahvaliti Goranovoj obitelji, Županiji na partnerstvu te Ministarstvu obrane i našem brigadnom generalu Draženu Ressleru što su dali jako puno truda da ovogodišnja obljetnica bude obilježena na jedan dostojanstven način“, rekao je gradonačelnik Jakšić, pozvavši pritom sve Koprivničanke i Koprivničance da se ovog vikenda odazovu na manifestaciju i na taj način podrže razvoj muškog rukometa u Koprivnici.

Koprivničko-križevačka županija partner je u organizaciji ovogodišnjeg Memorijala.

„Grad smo rukometa. Ženski je rukomet popularniji od muškog, ali i on se polako diže, pogotovo u mlađim kategorijama, i nadam se da ćemo uskoro imati i kvalitetan prvoligaški muški rukometni klub. Zbog toga je važno da se u što većem broju okupimo ovog vikenda i podržimo naše rukometaše“, kazao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik RK Koprivnica Zvonimir Cahunek u nekoliko je riječi opisao Gorana.

„Imao sam veliku privilegiju biti jedan od Goranovih najbližih prijatelja za njegova kratkog života. Iako je bio vrlo mlad, bio je veliki čovjek na kojeg si se uvijek mogao osloniti. Poginuo je u 11. srpnja 1992. godine u herojskoj akciji izvlačenja ranjenih i poginulih suboraca. Važno je reći da je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, 2. prosinca 2022. godine posmrtno odlikovao satnika Gorana Vrbošića Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu“, rekao je Cahunek.

Program 30. Memorijalnog rukometnog turnira „Goran Vrbošić Vrba“

Petak, 27.01.2023. – Dvorana Srednje škole u Koprivnici

20.00 sati – Koncert klape Sv. Juraj – HRM i Jazz orkestar HV-a sa gostima (ulaz je besplatan)

– besplatne ulaznice mogu se podići na recepciji Gradskih bazena, blagajni Komunalca u Mosnoj ulici, recepciji poslovne sedmerokatnice Podravke, Caffe baru „Active“ i Cafe baru „Stars“

Subota, 28.01.2023.

10.00 sati – Sveta misa (Kapela Sv. Florijana u sklopu Doma zdravlja KCKŽ županije)

11.15 sati – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća (Gradsko groblje „Pri Svetom Duhu“ Koprivnica)

12.15 sati – Svečana akademija (Dom mladih, Koprivnica)

Nedjelja, 29.01.2023. – Sportska dvorana „Josip Samaržija Bepo“

  1. Memorijalni rukometni turnir „Goran Vrbošić Vrba“

10.00 sati – RK Koprivnica – RK Sisak

11.30 sati – RK Rovinj – RK Valpovka

12.30 sati – Svečano otvaranje turnira

13.30 sati  – RK Nexe – RK Rudar

15.00 sati –  Utakmica za 3. mjesto

16:30 sati – Utakmica za 1. mjesto

17:30 sati – Proglašenje pobjednika