Predstavljamo: Ivana Granoša uspješna osječka triatlonka

Foto: HTS

Prva ženska sportašica  reprezentacije koju ćemo predstaviti je Ivana Granoša, 21. godišnja članica triatlon kluba TRI-TIM iz Osijeka. Ivana je vedra ,duhovita i društvena osoba koja se počela baviti triatlonom 2017 god. Prije triatlona bavila se plivanjem što je i njen prvi sport te je također bila vrlo uspješna. Plivajući delfinovom tehnikom nastupila je i za juniorsku reprezentaciju hrvatske i osvajala nekoliko državnih medalja i rušila klupski državni rekord u disciplini 4×200 slobodno. Uzorna je učenica i student druge godine matematičkog fakulteta u Osijeku.

Upornost, neodustajanje i odlična organizacija su ono što ju definira kako u sportu  tako i u životu. Najkvalitetniji rezultati koje je ostvarila su 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Balkana 2018 god i seniorsko prvo mjesto u štafeti na istom prvenstvu koje se održalo u makedonskom Ohridu. Višestruka je državna prvakinja u više disciplina i kategorija, a prošle godine je i postala dvostruka seniorska prvakinja u akvatlonu i 3. seniorka u disciplinama sprint triatlon i duatlon.

Iza Ivane je dvadesetak europskih nastupa uglavnom u juniorskoj, a sad i u seniorskoj konkurenciji. Nažalost prvi ovogodišnji nastup u Caorleu završio je padom i povredom, te se sada uspješno oporavlja i trenira za nove triatlonske izazove i nastupe.

Izvor: HTS / Andreja Sarić