/Predsjednik Željezničara Vatroslav Stojanović: “Odgovornost je potpuno izjednačena, 50:50” REAKCIJA BROĐANA NA JUČERAŠNJI OKRŠAJ NA KADETSKOJ UTAKMICI
vatroslav stojanović

Predsjednik Željezničara Vatroslav Stojanović: “Odgovornost je potpuno izjednačena, 50:50” REAKCIJA BROĐANA NA JUČERAŠNJI OKRŠAJ NA KADETSKOJ UTAKMICI

Nakon što je jučer prekinuta utakmica kadeta Željezničara i Slavije zbog opće tučnjave na i oko terena nakon koje je stigla oštra reakcija iz pleterničkog trećeligaša, ali i od strane pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić na njenom Facebook profilu, danas smo došli do predsjednika Željezničara Vatroslava Stojanovića koji nam je iznio svoje viđenje događaja.

– Ne može jedna odgovorna osoba kao što je gradonačelnica jednog grada napisati ono što je napisala gospođa Jozić na svom facebook profilu! Koga je ona kontaktirala da provjeri što se dogodilo, policiju? Hitnu? Nogometni klub Željezničar? Nikoga, samo je čula verziju Slavije i nama napravila nemjerljivu štetu, mi smo ispali nekakvi divljaci a odgovorno tvrdim da je odgovornost potpuno izjednačena! Ja sam bio na utakmici, gradonačelnica Pleternice nije, ja sam i gradski vijećnik Slavonskog Broda ne samo predsjednik Željezničara, i smatram da odgovaram za svoje riječi! Odgovornost je na trenerima, na našem jer nije dovoljno smirivao, na treneru Slavije jer je udarao djecu! Naravno da osuđujem ovaj događaj, mi ne bježimo od svoje odgovornosti i neka budemo kažnjeni za naš dio odgovornosti, no neka i Slavija prihvati svoj dio odgovornosti! Neka i Slavija bude kažnjena, njihov trener možda i doživotnim izgonom iz nogometa jer udariti nečije dijete je stvarno krajnje neprimjereno ponašanje, to Gradonačelnica ne spominje! Slična stvar se dogodila i prije dva tjedna kada su igrali Marsonija i Slavija, u zadnjoj minuti je izbila tuča koju je sudac prekinio sviravši kraj i potjeravši ih u svlačionicu, tako da nisu ni oni baš cvijeće.. Mi svašta doživljavamo na drugim terenima, pa naravno i u Pleternici gdje su nas sto puta pokrali pa se nikada nismo žalili. Šta se može očekivati od djece od 16-17 godina kada vide da im protivnički trener udara suigrača? To je eskaliralo, tu dio odgovornosti snosi i osječki savez koji nam je ukinuo juniore pa je prevelik raspon godina u jednoj kategoriji. Da se razumijemo, i neke od naših igrača treba maksimalno kazniti, takvo ponašanje je nedopustivo. Što se tiče Slavijine najave da s nama više neće igrati mogu samo pitati tko su oni da odlučuju s kim hoće a s kim neće igrati? Jedino ako žele istupiti iz lige, mi sigurno nećemo. Ne mogu oni to reći, nemaju to pravo i od toga nema ništa. Mi nećemo niti bježati, mi ćemo u proljeće doći u Pleternicu i odigrati bez obzira na sve neugodnosti koje tamo doživljavamo već godinama, a nakon ovoga što se dižu ovolike tenzije možemo misliti što nam se sprema. No mi želimo igrati nogomet i igrati ćemo ga, dat ćemo sve od sebe da ih pobjedimo. 

Komentar na ozljeđene igrače Slavije:

Ne znam kako bih to komentirao, kada je to sve krenulo jednostavno su izvukli deblji kraj. To više nema veze sa sportom, to je bila tuča i ne znam kako bih to komentirao. Ja sam pomagao tom dečku koji je ostao bez svijesti, ja sam ga poljevao vodom i smirivao koliko se moglo, ali je sve izmaknulo kontroli. To je bilo tko je jači, to nema veze s ničim. Naravno da mi je strašno žao tih dečkiju, hvala Bogu da su dobro i da se ništa strašnije nije dogodilo. Ali u svemu tome i moji igrači su dobili, ima ih s modricama, bolovima.. Ne smije se ovakvo nešto više nikada dogoditi, zbog toga se moraju maksimalno smiriti tenzije, ovakve stvari ne vode nikuda. Ja se na kraju ispričavam Nogometnom klubu Slavija za sve neugodnosti, ali i zahtjevam od njih da prihvate svoj dio odgovornosti za ove događaje – zaključio je predsjednik Željezničara.

Zaista je vrijeme za smirivanje strasti, nogomet i sport su zabava, poraz ili pobjeda, krivo dosuđeni aut, korner ili penal, prekršaj, povlačenje ili prigovor trebali bi biti samo dio te zabave, čitave nogometne predstave. Oni koji to ne mogu tako shvatiti ne bi trebali dolaziti na sportske priredbe, posebno ne na one na kojima se natječu djeca jer takvi likovi mogu dovesti samo do ovakvih sranja! Maknite se od nogometa i sporta! Bez obzira na stranu, bez obzira na klub i apsolutno nevezano za samo ovu utakmicu i ove klubove! Nogomet je sport, sport je život, ne kvarite ga!

Podijeli
  •  
  •  
  •