Predrag Stilinović: “U radu je spas!”

Iskusni nogometni strateg Predrag Stilinović odveo je momčad Grobničana na kratke pripreme u Medulin u kojem su u srijedu upisali 4:1 pobjedu nad gruzijskim drugoligašem Kolkheti Khobi, a na dan povratka u Mravince (u subotu) stat će se u Poreču na prijateljsku utakmicu s Jadranom, od 14 sati.

Oglas

Iskustvo i znanje koje posjeduje trener Grobničana veliki su adut u borbi za ostanak među trećeligašima, a ako je suditi po onom što Stilinović iziskuje od svojih igrača u proljeće će “letjet” po terenu, naime, u Medulinu se trenira 4 do 5 puta dnevno! Evo kako je pripreme u Medulinu i promjene u kadru ispratila službena klupska stranica:

Oglas

Među Crvenima više nisu Ganci Aboosah i Prince, a priključeno je nekoliko mladih igrača koji će se kroz pripreme pokušati nametnuti šefu struke Predragu Stilinoviću i njegovom stožeru kojem se priključio i Tomica Veljačić koji je sa Stilinovićem sjajno surađivao još u kostrensko doba, u Pomorcu.

Oglas

Medulin pruža vrhunske uvjete za pripreme, a struka radi s – 25 igrača:

Dino Curać, David Hlača Gruevski, Carlo Berković, David Golić, Marino Matković, Tin Jurica, Marko Ravlija, Domagoj Prpić, Andre Franković, Filip Batarelo, Duje Ušalj, Borna Kovačević, Antonio Galešić, Karlo Valjan, Bleond Rexhepi, Luka Mikulica, Franko Bosančić, Domagoj Prtenjača, Erik Šafarek, Petar Vukajlović, Mandaw Sylla, Osman Sejranić, Ivan Rupčić, Karlo Milinović i Dražen Pilčić.

Stilinović je, u svom stilu, složio istinski žestok program od četiri-pet treninga dnevno koji počinje ustajanjem u 7 sati, a završava ‘padanjem u krevete’ nešto iza 22 sata.

  • Kad Mbappe, Messi ili Ronaldo dignu majicu, ča se vidi? Savršeno istrenirani atlete. A to sigurno nisu postigli ležanjem i(li) ljenčarenjem nego napornim, upornim i svakodnevnim radom. Rad, rad i samo rad. U radu je spas! – govori Stile u Medulinu.
  • Imamo jako puno mladih igrača koji, ako žele nešto napraviti u nogometu, imaju jako puno silnog prostora za napredak. I u fizičkom, i tehničko-taktičkom, i psihološkom i u socijalnom smislu. Za to treba veliki broj ponavljalja u svim trenažnim procesima, od nogometnog travnjaka preko teretana do bazena i opuštanja – zaključio je Stilinović.

Najbolji strijelac u povijesti kluba, legendarni golgeter Dražen Pilčić, zbog privatnih obveza radu s momčadi priključuje se u poslijepodnevom dijelu treninga.