Pred odbojkašima Marsonije je 5. sezona igranja u Superligi

Pred odbojkašima Marsonije je 5. sezona igranja u Superligi koja će čini se biti i najupješnija do sada. Prvo je ovog ljeta angažiran trener profesionalac iz Srbije s iskustvom rada u inozemstvu. Onda su zadržani svi igrači iz prošle sezone te je složena odlična momčad za novu sezonu. Brođani još žele dovesti jedno veliko pojačanje koje bi se sjajno uklopilo u ionako odličnu momčad koja ima kvalitetu za jedno od prvih 5 mjesta na ljestvici.

U MOK Marsoniji ovog ljeta dogodile su se velike promjene i to na bolje. Agilna uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivom Matićem koja je prošle zime preuzela klub koji nije osvojio niti set i bio je bez boda uspjela je ostvariti ostanak u Superligi. Nakon toga zadržali su cijelu momčad iz prošle sezone te su iz Austrije angažirali novog trenera profesionalca Miloša Živanovića. Ubrzo su dovedena i nova igračka pojačanja koja će jamčiti jednu jako dobru sezonu odbojkaša Marsonije u Superligi.

Od igrača iz prošle sezone ostali su: Josip Budim, Ivan Pejanović, Stefan Lopatić te dvojac iz Osijeka Mislav Karačić i Matko Grgić. Svi oni uz naravno BiH pojačanje Belmina Begića dali su veliki obol prošle sezone u kojoj su odbojkaši Marsonije u posljednjem kolu izborili ostanak u Superligi.

Pred odbojkašima Marsonije je tako 5. uzastopna sezona u Superligi u koju ulaze jači za 2 standardna igrača iz doprvaka Hrvatske osječke Murse. Tako je ovo ljeto Brođanima pristupio bivši kapetan Murse Davor Bogdanović koji je ’91. godište i koji igra na poziciji primača – pucača. Uz njega stigao je i libero Luka Kraljević koji je rođen 1995. godine te je momčad Marsonije s njima puno jača od one iz prošle sezone.

Uz Osječane Bogdanovića i Kraljevića među odbojkaše Marsonije su iz Daruvara stigla 2 mlada igrača koja su 2005. godište, a to su primač – pucač Ivan Brletić i tehničar Leo Marelja – Dakić. Uz njih s prvom ekipom treniraju i domaći juniori: Ante Grgić, Filip Vrhovac, Bruno Orešković i Josip Šokčević. To je 14 igrača za novu sezonu, dok do 15. rujna do kada traje prijelazni rok bi vrlo lako još jedno veliko pojačanje moglo sletjeti među odbojkaše Marsonije. U tom slučaju Brođani bi u novoj sezoni mogli imati važnu ulogu.

U pripreme su odbojkaši Marsonije krenuli 14. kolovoza, dok u planu imaju odigrati 6 kontrolnih dvoboja. Treninzi su 2 puta dnevno, dok su subotom utakmice. U Superligi od nove sezone slijedi reorganizacija natjecanja u kojoj prvih 8 idu u doigravanje gdje svakako odbojkaši Marsonije žele biti.

Ovaj vikend odbojkaši Marsonije u prvoj pripremnoj utakmici gostuju u Modriči, dok je uzvrat u četvrtak, 7. rujna u Slavonskom Brodu. U planu su gostovanja u: Brčkom, Odžaku i Bijeljini, dok će 16. rujna na Vijušu gostovati Borac iz Banja Luke. Prvenstvo im počinje 30. rujna s domaćom utakmicom protiv Centrometala iz Črečana.

Tekst / Foto JOSIP ŠEBALJ