Poznati svi putnici za Euro u Moldaviji, Hrvatska u lovu na tron Europe

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija od 8. do 12. svibnja nastupa na Europskom prvenstvu u socca malom nogometu u moldavskom Kišinjevu, gdje će se sveukupno 22 reprezentacije boriti za naslov europskog prvaka. Protekla godina bila je i više nego izvanredna za hrvatsku reprezentaciju. Bronca na prethodnom EuroCupu, četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Essenu te osvajanje Lige prvaka hrvatskog sastava NK Victory Vrsar dokaz su kako je hrvatski mali nogomet u velikom usponu.

A poznat je i konačan popis igrača za ovogodišnji EuroCup u Moldaviji kojeg je sastavio izbornik Dino Kovač. Radi se o spoju nekoliko iskusnih reprezentativaca koji su Hrvatsku već imali priliku predstavljati na velikim europskim i svjetskim pozornicama te o nekoliko novih igrača koji će tek osjetiti čari igranja u ”svetom” dresu. Tako će Hrvatsku u Moldaviji predstavljati sljedeći reprezentativci: vratari Nikola Beljan i Ivan Jelić te igrači Josip Haluška (kapetan), Edi Ljubas, Borna Vidićek, Stjepan Perišić, Duje Medak, Ivan Krpečanec, Ante Kovačević, Elvir Husarić i Luka Gajski.

”Kontaktirao sam igrače za koje mislim da bi nam mogli uvelike pomoći u Moldaviji. Uz nekoliko starih reprezentativaca, mislim da smo time napravili dobar miks. Imamo igrače iz velikog nogometa i futsala koji su se okušali u obje verzije nogometa tako da će nam to svakako biti prednost. Ja imam neke drugačije vizije nogometa tako da nisam mogao ostaviti cijelu lanjsku reprezentaciju. Iznimno nam je žao to sa nama neće biti naš najbolji igrač Tomislav Haramustek koji zbog obveza u velikom nogometu propušta Moldaviju.”

Novi izbornik pokušat će dostići rezultate njegovog prethodnika Željka Ostrmana:

”Rezultati koje je reprezentacija ostvarila u prošloj godini su sjajni. Mislim da možemo ponoviti rezultat od lani, čak ga i nadmašiti. No, za to se puno toga mora poklopiti, dečki trebaju ”kliknuti”, a treba imati i malo sreće. ”

Dobrim rezultatima i ove godine nada se i kapetan hrvatske socca malonogometne reprezentacije, Josip Haluška:

”Idemo naravno sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Ima promjena u ekipi, no ne sumnjam da će momci koji su dobili povjerenje novog izbornika dati sve od sebe da opravdaju poziv. EuroCup je ove godine izuzetno jak, no rezultati koje smo ostvarili u 2023. godini dobra su podloga i pokazatelj drugim reprezentacijama da nikome neće biti lagano protiv Hrvatske”, zaključio je Haluška.

Podsjetimo, Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini C, zajedno s Bugarskom, Španjolskom i Luksemburgom. Sve utakmice hrvatske reprezentacije iz Moldavije, moći će se i ovoga puta pratiti uživo putem televizijskih ekrana, a uskoro će biti objavljeno s kojom partnerskom TV kućom.