Poznati su pobjednici prvog dana izbora Legende

Pomalo i na naše iznenađenje izbor najveće legende slavonsko baranjskog sporta izazvao je čak i veće zanimanje nego Himnovizija. Naime, samo u prvom danu facebook je zabilježio 27 300 glasova u anketama koje su završene, a kada tom dodamo glasove iz anketa prvog kruga koje su još otovrene već smo prebacili 46 000 glasova pa je potpuno izvjesno da će prvi krug prebaciti nevjerojatnih 50 000! Čudo! Hvala svima koji glasaju, a mi idemo odraditi pregled 11 završenih dvoboja.

Često smo isticali da nas prati velik broj pripadnica ljepšeg spola, po googleovim podacima čak 35% naših čitatelja su – dame! Pa je to razlog zašto nam je iznimno drago da u drugom krugu nastavljaju obje pripadnice nježnijeg spola, iako naravno žalimo za Arminom Mašićem i Marom Barišićem. Legendarna osječka rukometašica Kaja Ileš slavila je protiv Mašića, a vukovarska odbojkašica Ivana Džamarija protiv Barišića, u oba dvoboja bilo je 52:48. Kaju u drugom krugu čeka dvoboj protiv požeškog nogometaša Nevija Berdija, a Ivana čeka boljeg iz dvoboja Bartolović – Ostopanj.

Najneizvjesniji dvoboj osim dva prvospomenuta bio je onaj između Miše Hodaka i Marijana Belčića u kojem je predstavnik Baranje slavio 52:48 u postocima. Najuvjerljiviji je bio Ivica Olić koji je uzeo 80% proitv Gorana Pavlovića, a odmah za njim je Tomislav Pavličić koji je “rasturio” Šukera, ali uz debelo najveći broj glasova pa za sada Diljev snajper ima ulogu prvog favorita čitavog natjecanja. Olića u drugom krugu čeka “susjed”, još jedna brodska legenda Mario Petović, a Pavličić na još jednog bivšeg dinamovca – Edina Mujčina.

Glatku pobjedu ostvario je i Ivica Radoš u dvoboju dva strašna napadača skupio je  63% glasova u odnosu na 37 koliko je otišlo Dragi Kauriću. Ćuta će i u drugom kolu “u Požegu”; na noge još jednom napadaču ali i uspješnom nogometnom djelatniku Damiru Soldi. U sudaru dvojice prijatelja i bivših suigrača Petar Čuljak je prilično uvjerljivo s 58% glasova izbacio Tomislava Topalovića, a u sljedećem krugu protivnik mu je legendarni Ivo Ergović.

Ivo Marić Blekić mirno je slavio u dvoboju protiv ikone pleterničkog kraja Stjepana Peića Backa, a i u drugom krugu ide na isti teren, ovoga puta u obližnje Bučje gdje ga čeka Anto Obućina.  Ranije spomenuti Belčić u drugom krugu za protivnika ima legendu Slavije, Senada Smajića, koji je s +10 pobjedio predsjednika Murse Zlatka Koščevića.

Posljednji koji je izborio prolaz u 1/16 finala je bivši kapetan Oriolika Dominik Milinković koji je rutisnki odradio posao protiv Marka Vidakušića, trenera i sportskog djelatnika Hrvatskog dragovoljca iz Drenovca.

Današnji program završava u 20h kada će isteći posljednje minute dvoboja Rudike Vide i Veldina Karića, a nakon toga ćemo objaviti kompletan raspored drugog kruga, a odmah večeras i prva dva para idu na facebook u ankete, to će biti dvoboji Katice Ileš i Nevija Berdija te Ivice Andričića i boljeg iz dvoboja Vida – Karić.