Poznati parovi kupa Hrvatske u ženskoj i muškoj konkurenciji

Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a) ždrijebom su određeni parovi četvrtfinala hrvatskog rukometnog Kupa u obje konkurencije. Ždrijeb su vodili povjerenik za natjecanje HRS-a Ante Ančić i voditelj natjecanja Bojan Filipović. Uoči samog ždrijeba, izražena je sućut obitelji prerano preminulog Deana Prpića, bivšeg rukometnog suca i delegata te predsjednika zagrebačkog Zbora sudaca.

Oglas

U konkurenciji rukometašica, gdje naslov brani Podravka Vegeta, svih osam klubova dolazi iz 1. hrvatske rukometne lige za žene, tako da nije bilo potrebe za dirigiranim ždrijebom domaćinstva. Drugim riječima, klub koji je izvučen prvi postao je ujedno i domaćin. To je važno znati jer se u četvrtfinalu igra samo jedna utakmica. Kuglice ždrijeba tako su spojile, odnosno odredile da se u četvrtzavršnici sastaju:

Oglas

RK LOKOMOTIVA ZAGREB – ŽRK BJELOVAR
RK DALMATINKA – ŽRK TROGIR 58
ŽRK ZAMET – PODRAVKA VEGETA
ŽRK DUGO SELO 55 – KOKA

Oglas

Četvrtfinalni susreti rukometašica na rasporedu su 29. ožujka 2023. godine.

U muškoj konkurenciji, Bjelin Spačva Vinkovci je bio jedini klub iz nižeg ranga natjecanja, a to znači da je automatski postao domaćin u četvrtfinalu. Naslov pobjednika inače brani PPD Zagreb. Direktori dva naša najveća kluba: Damir Bićanić i Vedran Zrnić, izvlačili su kuglice. Tako je žrijebom određeno da se u četvrtfinalu sastaju:

RK TROGIR – HRK GORICA
RK NEXE – MRK SESVETE
RK BJELOVAR – RK POREČ
RK SPAČVA BJELIN – RK PPD ZAGREB

Četvrtfinalni susreti rukometaša igraju se 5. travnja 2023. godine. 

Izvor HRS