Poznat je sastav prva tri ranga Hrvatskog nogometa u sljedećoj sezoni

Gotovo mjesec dana trajala je neizvjesnost oko sastava prva tri ranga HR nogometa nakon završetka sezone. Novi ustroj donio je promjene u drugom i trećem rangu, 1. HNL ostala je na 10 sudionika koji su bili poznati odmah po završetku natjecanja, Varaždin je ušao u ligu iz koje je ispao Hrvatski dragovoljac. 2. HNL je smanjena sa 16 na 12 klubova, dok je oformljena jedinstvena 3. HNL sa 16 sudionika.

Oglas

U 1. HNL, ili samo HNL kako to u Savezu službeno zovu igrat će Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka, Gorica, Lokomotiva, Slaven belupo, Istra, Šibenik i Varaždin. Uz Hrvatski dragovoljac koji je ispao iz 1. HNL, u 2. HNL će slavoniju predstavljati Cibalia, BSK i Vukovar, a osim njih u drugom rangu natjecanja igrat će Rudeš, Inter, Jarun, Kustošija, Solin, Orijent, Dugopolje i Dubrava.

Oglas

Pa ako je 2. HNL “tramvaj liga” sa čak 6 klubova iz Zagreba i okoline, 3. HNL će biti mala “fijaker liga” sa četvrtinom klubova iz Slavonije. Druga momčad Osijeka, Zrinski, Belišće i Marsonia, a nisu nam daleko ni Bjelovar, Mladost Ždralovi pa ni Međimurje koje je danas kao i Marsonia kroz kvalifikacije izborilo plasman u ovo natjecanje slavljem nad Hrvatskim vitezom iz Posedarja. Osim navedenih tu su Sesvete, Croatia Zmijavci, Opatija, Grobničan, Jadran Poreč i imenjak mu iz Luke Ploče, Hrvace, Dugo Selo i Zagorec iz Krapine.

  1. HNL:
Oglas

Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Gorica, Slaven belupo, Istra, Šibenik, Varaždin

2. HNL:

Cibalia, BSK, Vukovar, Hrvatski dragovoljac, Rudeš, Inter, Jarun, Kustošija, Solin, Orijent, Dugopolje, Dubrava Tim kabel

3. HNL:

Osijek II, Zrinski, Belišće, Marsonia, Mladost Ždralovi, Bjelovar, Međimurje, Zagorec, Croatia Zmijavci, Opatija, Grobničan, Jadran Poreč, Jadran Luka Ploče, Dugo Selo, Sesvete, Hrvace