Poznat je rok do kada moraju startati Treće HNL, ali i one ispod

Traje neizvjesnost oko nastavka nogometni natjecanja i sve je izglednije da će Stožer od sutra produžiti pridržavanje mjera i zabranu okupljanja u većim grupama što znači daljnju zabranu treniranja i odigravanja utakmica. S nestrpljenjem očekujemo nove rokove kojima se moraju prilagoditi i nogometaši.

Ono što je vrlo izgledno je da će se vjerojatno Prva i Druga HNL odigrati do svog predviđenog kraja makar i u ljetnim mjesecima jer klupska infrastruktura i profesionalni odnos sportaša to mogu podnijeti no s amaterima od Treće HNL naniže je potpuno drugačija situacija.

Većinom su igrači u radnom odnosu ili su studenti pa i đaci, klupska infrastruktura tek rijetkima dopušta igranje utakmica u večernjem terminu, a igranje preko tjedna za amatere je čista utopija. Tako razmišlja i radna skupina HNS-a koja će ukoliko se natjecanje ne nastavi do 30.svibnja prekinuti ista i proglasiti pobjednike.

Do tada je nešto više od mjesec dana, statistički pokazatelji su sve bolji pa doista nije nemoguće da se amaterski nogomet zakotrlja krajem svibnja no i to je veliko pitanje kako odraditi utakmice bez publike i s velikim mjerama opreza, ima li to smisla uopće? Vremena za odluke još ima, a prije svega se čeka odluka Stožera.

Izgledno je da će u slučaju prekida amaterskih natjecanja prvaci steći pravo nastupa u višem rangu dok iz liga ne bi trebao nitko ispadati. Puno je tu pitanja glede dodatnih kvalifikacija koje bi se mogle odraditi kao i utakmice kupa pa je u tom smjeru i sabor jučer dao zeleno svjetlo za proširenje liga ukoliko to bude bilo neminovno i prijeko potrebno.

Foto FB Nosteria