/Poznat je izgled Lige Brod – Požega 14 KLUBOVA, 8 IZ BPŽ I 6 IZ PSŽ
požega kaptol 2019 0006

Poznat je izgled Lige Brod – Požega 14 KLUBOVA, 8 IZ BPŽ I 6 IZ PSŽ

Nakon već uobičajenih peripetija i čekanja tko hoće a tko neće posložiti sve vezano za promociju u viši rang natjecanja, konačno je službeno potvrđeno ono što se manje više znalo već po završetku svih liga.

U novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod – Požega u sezoni 2019./2020. natjecat će se 14 klubova. Od toga će 8 klubova biti iz Brodsko- posavske županije. To su Željezničar (Slavonski Brod), Mladost (Sibinj), Slavonac (Bukovlje), Tomislav (Donji Andrijevci), Sikirevci, Zadrugar (Oprisavci), Svačić (Stari Slatinik) i Omladinac (Gornja Vrba), a 6 klubova iz Požeško – slavonske županije. To su Hajduk (Pakrac), Kaptol, Lipik 1925 (Lipik), Požega, Jakšić i Tim osvježenje (Kuzmica).

BSK Buk je bio viceprvak lige odnosno sezonu u 1. ŽNL je završio na 2. mjestu ali je odustao od natjecanja u višem rangu pa je njegovo mjesto zauzeo šestoplasirani klub Tim osvježenje Kuzmica. U međužupanijskom rangu svaki klub obvezan je imati dvije mlađe kategorije koje će igrati u županijskom rangu.

Iako je ljeto tek krenulo, sigurno će biti puno promjena u igračkim kadrovima svih klubova jer se jednostavno moraju prilagoditi novoj ligi koja će i brodskim i požeškim klubovima biti zahtjevnija od 1. ŽNL iz jednostavnog razloga što tu nema lakih protivnika, nekako se kao najzvučnije ekipe čine Hajduk i Željezničar. U odnosu na ostatak društva imaju iskustvo igranja ovakve, pa i objektivno kvalitetnije lige. No naravno, puno je do početka, ono što je sigurno, bit će to zanimljiva i dobrodošla promjena!

Podijeli
  •  
  •  
  •