Požežanka Ana Vojtulek karijeru nastavlja u Njemačkoj

Mlada požeška košarkašica Ana Vojtulek svoju karijeru nastavlja graditi u Njemačkoj, konkretnije u klubu TSV 1880 Wasserburg. Ana zaista iz sezone u sezonu igra sve bolje i bolje, u Plamenu je pokazala silan potencijal, u Medveščaku i Ragusi ga i potvrdila i okrunila statusom MVP igračice Prve lige, a onda se pokazala i dokazala i u Švicarskoj gdje je u dresu Heliosa stigla do finala Kupa te polufinala prvenstva uz zaista impresivne osobne učinke od 12,3 poena, 8,3 skoka i 1,5 asistencija po susretu. U Hrvata je uobičajeno da nas prije prepoznaju i cijene stranci, pa tako izbornik Bralić za sada ne obraća pažnju na Anu, no obraćaju Nijemci koji nisu dvojili da je Ana pravo rješenje i u novoj sezoni igrat će 1. DBBL.

Nakon završene sezone u Heliosu koji je bio moj prvi inozemni aganžman, smatram da je vrijeme za novi iskorak u mojoj budućoj karijeri. Wasssrburg je bio prošle godine trećeplasirana ekipa, većinom rade sa svojim domaćim igračicama, a ove godine imaju veće ambicije pa planiraju dovesti 2-3 kvalitetne igračice kako bi ostvarili bolji uspjeh, a stigao je i novi trener Rüdiger Wichote – rekla je Ana za Sportalo.

Foto: Ana Vojtulek

Reprezentacija?

Izbornik zna zašto me nije zvao, to je njegova odluka, ja samo mogu reći da bi za mene bila velika čast braniti reprezentativne boje – zaključila je mlada 21-godišnja Požežanka.

S obzirom na talent, tjelesne predispozicije i veliki trud koji ulaže u sebe Anu sigurno čekaju lijepi trenuci u nastavku karijere u Njemačkoj, ali i zasigurno u najdražem dresu, prije ili kasnije reprezentativni poziv mora stići.