Požežani i Pleterničanke viceprvaci države

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza na stadionu Nogometnog kluba Cibalia u Vinkovcima odigrana je završnica Državnog školskog prvenstva u mini nogometu za pete i šeste razrede.

Oglas

Titule državnih prvaka osvojili su učenici Osnovne škole Alojzije Stepinac iz Zagreba i učenice Osnovne škole Prelog. Dječaci iz Zagreba pobjedu su odnijeli rezultatom 3:1 protiv Požege, a djevojčicama iz Preloga pobjeda je pripala rezultatom 4:1 protiv Pleternice.

Oglas

Skupinu Sjever predstavljali su već spomenuti učenici Osnovne škole Alojzije Stepinac iz Zagreba i učenice Osnovne škole Prelog, skupinu Zapad učenice Osnovne škole Novska i učenici Osnovne škole Dubovac iz Karlovca, skupinu Jug učenici Osnovne škole Kralj Zvonimir iz Solina i učenice Osnovne škole Petar Kružić iz Klisa, a skupinu Istok djevojčice iz Osnovne škole Fra Kajo Adžić iz Pleternice i dječaci Osnovne škole Julije Kempf iz Požege.

Oglas

Završnicu su svojim prisustvom uveličali predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, član Izvršnog odbora Josip Kuterovac, glavni instruktor Petar Krpan, instruktor Središta Osijek Marin Smoje i grassroots manager Antonio Grahovac. Susrete je pratio i Marin Horvat, član izvršnog odbora Hrvatskog školskog sportskog saveza.

“Ozračje je bilo fenomenalno, lijepo je vidjeti koliko su ove djevojčice i dječaci sretni što mogu biti dio ove priče. Uvjeti na stadionu Cibalije bili su odlični, navijači vrlo bučni, sve u svemu moja ocjena je pet plus!”, rekao je Petar Krpan.

Izvor HNS