Požeško – slavonski nogometni beskućnici

Pripreme su mahom završile, klubovi su se naigrali pripremnih utakmica i krenuli na one za bodove, a u novu rundu natjecanja su krenula čak četiri kluba u neposrednoj blizini bez svog doma i ognjišta. Naime, svjedoci smo ispravnih ulaganja u klupsku infrastrukturu koja će svim korisnicima donijeti ljepšu i svjetliju budućnost. Treća HNL je započela sa svojim proljetnim raspletom, a dva istaknuta i dugogodišnja trećeligaša Slavonija iz Požege i Slavija iz Pleternice neće moći na svoje terene u narednom periodu. Požežanima je nevrijeme praćeno tučom odredilo nomadsku sudbinu dok se ne steknu uvjeti za povratak na stadion pored Orljave koji će doživjeti potpunu promjenu jer su stare svlačionice s pripadajućom tribinom srušene i svi skupa čekamo nove što ovaj klub s bogatom tradicijom doista zaslužuje. Do tada će Plavi s Orljave i dalje igrati uz Orljavu, ali s druge strane obale na legendarnoj „Rekreaciji“ gdje je dom nogometnog kluba Požega.

Oglas

U sličnoj situaciji su i Pleterničani koji su početak proljetnog dijela prvenstva također dočekali u radovima na svom stadionu Stjepan Zdenko Šivo. Slavija ipak neće morati nikuda u goste pošto ima sjajno uređen kamp na Sajmištu gdje će marljivo skupljati bodove i čekati povratak na SZ Šivo na kojemu se odrađuju finalni radovi rekonstrukcije travnjaka. Inače jedan od boljih travnjaka Treće HNL zahvaljujući silnom trudu domara Branka Šutića i Berislava Mijića bit će zasigurno još bolji na radost igrača i gledatelja. Čeka se samo malo povoljnija vremenska prognoza kako bi se dovršile pripreme za postavljanje novog travnjaka s pripadajućim suvremenim sustavom navodnjavanja i drenažom čime će Pleterničani riješiti svoje probleme koji su se do sada pojavljivali u održavanju travnjaka. Vrijedna uprava pleterničkog trećeligaša je doista u proteklih nekoliko godina napravila sjajan posao u poboljšanju uvjeta rada i treniranja svih klupskih kategorija.

Oglas

Na tome tragu je još jedan beskućnik – Slaven iz Gradca koji je također krenuo u rekonstrukciju svoga travnjaka. Ovaj ponosni županijski prvoligaš je odradio vrlo dobru jesensku dionicu unatoč činjenici da je većinu susreta igrao na gostujućim terenima ili pomoćnom terenu u Pleternici. Ovoga proljeća se očekuje povratak na igralište u Gradac pa bi Slaven na papiru trebao tek tri puta gostovati dok će na radost svojih navijača legendarnih Veprova sve ostale utakmice igrati u svom šoru u vrlo skorom vremenskom razdoblju.

Oglas

Sudbina Dinama iz Vidovaca je već puno puta spomenuta, a nevjerojatno teške uvjete selidbe Vidovčani proživljavaju redovito kada god padne obilnija kiša pa teren zapliva, a igrači moraju u goste. Stoga se vrijedna i iznimno složna uprava kluba odlučila reći dosta pa su popalili bagere, zasukali rukave i uzeli stvar u svoje ruke kako bi iduću bujicu dočekali bez straha i selidbe. Travnjak će sada biti na visini koja garantira izbjegavanje poplave u slučaju velikih oborina, a do tada vidovački beskućnici koriste dobru volju susjeda u Kuzmici.

U cijeloj priči valja istaknuti prekrasan odnos klubova Zlatne doline koji nesebično ustupaju svoju infrastrukturu potrebnu za održavanje treninga i odigravanje utakmica pa je tako požeški trećeligaš pružao odlične partije i skupio dosta bodova igrajući na stadionima u Velikoj, Pleternici i Kutjevu. Slavija marljivo skuplja bodove i na svom pomoćnom terenu, Vidovčanima se stadion Park pokazao sretnim u prošlom kolu kada su slavili u gradskom derbiju, Bučani nesebično Slavenu daju infrastrukturu na korištenje do povratka kući. Ljuti neprijatelji na terenu i veliki prijatelji u nevolji!