Požeški športski savez dio je informativnog internet servisa Hrvatskog olimpijskog odbora “Sportska Hrvatska”

Sjajan posao rade u Požeškom sportskom savezu, barem u onom dijelu vezanom za medijsko praćenje sportskih događaja tako da predsjednik Nino Abramović definitivno može biti zadovoljan učinkom svojih podređenih, a svakako najveće zasluge idu administratoru i uredniku stranice saveza neumornom sportskom kroničaru Jurici Bešliću.

Oglas

Iako po godinama vrlo mlad Jurica je hodajuća enciklopedija i odličan poznavatelj sportske zbilje, ali i njene prošlosti u Požeštini kao i čitave Hrvatske pa čak i sporta u bivšoj državi. Jurica će vam u bilo koje doba dana i noći izreferirati kompletan sastav Veleža čiji je veliki navijač, a koji je bio strah i trepet čitave Jugoslavije, izvući iz rukava legendarne igrače Dinama, Olimpije, Crvene Zvezde, Prištine…

Oglas

Logičan i vrhunski potez tajnika saveza Željka Mitrovića je bio dati Bešliću u ruke rad stranice saveza koju je u nekoliko godina podigao na reprezentativnu razinu, a potvrda odličnog rada stigla je kroz analizu nacionalnog servisa Sportska Hrvatska gdje se Požeški sportski savez našao na postolju prema broju objava za proteklu kalendarsku godinu.

Oglas

Naime Požeški športski savez je od početka 2017. godine dio nacionalnog servisa vijesti Hrvatskog olimpijskog odbora “Sportska Hrvatska”. To je informativni prostor članica HOO-a i drugih sastavnica hrvatskog sporta koje imaju vlastite internetske izvore.

Opći cilj je unapređenje medijske prezentacije hrvatskog sporta, poštivanje olimpijskog načela ravnopravnosti sportašica, sportaša i sportova bez obzira na njihovo komercijalno i medijsko značenje, materijalnu komponentu ili rezultatski doseg te promicanje uloge sportaša u društvu i skrbi društva o sportu na lokalnoj razini.

Od veljače 2015. Sportska Hrvatska izravno je uključena u program Sportske televizije (SPTV) https://sptv.hr objavom vijesti članica za vrijeme/tijekom emitiranja sportskih vijesti SPTV-e, a od svibnja 2018. sastavni je dio portala Sportskih novosti https://sportske.jutarnji.hr

Sportska Hrvatska je 2019. godine okupio 93 posto nacionalnih sportskih saveza i sportskih zajednica u Hrvatskoj te dao širi uvid u sportsku sliku RH, donoseći informacije kojih u većini nema u redovom informativnom prostoru. Uz vijesti iz nacionalnih sportskih saveza i sportskih zajednica iz svih dijelova Hrvatske te vijesti Hrvatskog olimpijskog odbora, odnedavno su uključeni i Središnji državni ured za sport, Hrvatski paraolimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Hrvatski akademski sportski savez, Hrvatski školski sportski savez, a sve zajedno prenosio je i ugledni nacionalni specijalizirani (sportski) portal Sportskih novosti.

Za prijenos servisa Sportska Hrvatska odlučila su se tri opća regionalna portala – Dalmacijadanas.hr, GlasSlavonije.hr i Novo.hr – doprinoseći njegovoj medijskoj popularizaciji.

Po izvješću Hrvatskog olimpijskog odbora Požeški športski savez je u 2019. godini bio treći po broju obavljenih vijesti od svih županijskih i gradskih saveza u Republici Hrvatskoj.

Kratki pregled rezultata Analize:

· Servis je prenio više od 10.600 vijesti, što je 110% povećanje u odnosu na 2018. (5.000 vijesti)

· Prosječno dnevno preneseno je 30 vijesti

· Omjer vijesti u odnosu savezi – zajednice = 70% : 30%

· Četvrtinu vijesti čine savezi sportova čije aktivnosti nisu jače medijski zabilježene

· Vijestima je prema Googleovoj analitici pristupilo preko 5.000 dnevnih jedinstvenih posjetitelja, od čega 60% putem mobilne aplikacije