Požeški gradonačelnik nezadovoljan rezultatima sportaša

Po prvi puta se sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza održavala u SD Tomislav Pirc, razlog je pridržavanje epidemioloških mjera. Na sjenici su usvojeni Izvješće i financijski plan uz kraću raspravu, te je dugogodišnji tajnik Željko Mitrović jednoglasno dobio još jedan četverogodišnji mandat na tu funkciju.

Oglas

Najvažniji dio Skupštine svakako je bio govor gradonačelnika Darka Puljašića koji nije skrivao nezadovoljstvo rezultatima koje ostvaruju požeški sportaši, a za svoj govor na kraju je zaradio glasnu podršku svih skupštinara.

Oglas

Infrastrukturno smo proteklih godina uložili puno, ali nisam zadovoljan sa sportskim rezultatima. Rezultati požeških sportaša najslabiji su u posljednjih petnaestak godina. Ovih nekoliko klubova koji se natječu u prvoj ligi je premalo u odnosu na ono što Grad Požega i Požežani ulažu u sport.

Oglas

Smatram vas najvažnijim ljudima u požeškom sportu, vi ste ti koji trebaju utjecati na to da opet budemo na nivou na kojemu smo nekad bili i po čemu smo bili poznati. Nezadovoljan sam jer sam očekivao da ćemo imati puno više vrhunskog sporta i sportaša.

Popustili smo, a uvjeti koje sportu pružamo preko Požeškog športskog saveza i Javne ustanove Sportski objekti Požega su nikad bolji. Više niti jedan predsjednik udruge nema problema sa plaćanjem kotizacija, sudaca ili prijevoza. Čak se i malo razbacujemo, vozimo se i na relacijama koje su nekad bile nezamislive, pa susjed susjedu ide autobusom!

Molim vas da brinete o najvažnijima u gradu, a to su naša djeca i mladi. Grad Požega će, dok sam ja na čelu, biti pokrovitelj svih natjecanja u kojima sudjeluje puno djece. Vi ste ti koji mogu djecu usmjeriti ka sportu, stavite im u glavu da je tim taj koji pobjeđuje i da se tako pripreme za ozbiljne stvari u životu.  Na vama je da to popravimo, možda će nam i ova nesretna bolest otvoriti oči, jer mislim da smo se svi poželjeli sporta i druženja, a na vama je da usmjerimo taj sport gdje mu je mjesto.

Svi koji postižu odlične rezultate i imaju puno mladih i dalje će imati veliku potporu Grada Požege. Međutim, klubovi koji su sami sebi svrha će drukčije dobiti novac. Dijeljenje novca bez povratnog rezultata više neće ići! Postavit ćemo jasne kriterije, pa tko bude mogao neka se drži toga posla, a tko ne bude mogao morat će se sam snaći za financiranje. – rekao je gradonačelnik.