/Požega testira Slavonca, Svačić domaćin Kaptolu OSMO KOLO LIGE SLAVONSKI BROD - POŽEGA
kaptol slavonac jakšić mladost 006

Požega testira Slavonca, Svačić domaćin Kaptolu OSMO KOLO LIGE SLAVONSKI BROD - POŽEGA

U subotu se igraju tri a u nedjelju preostale četiri utakmice osmog kola Međužupanijske lige Brod – Požega. U subotu se igraju susreti Požega – Slavonac, Hajduk – Omladinac te Jakšić – Sikirevci, dok će ostali na teren u nedjelju, svi s početkom u 15:30 sati.

Nakon pobjede nad Tomislavom Požega je uhvatila priključak s gornjim domom pa s optimizmom dočekuju vodeću momčad lige. Slavonac je 9 od svojih 16 bodova osvojio u Požeško-slavonskoj županiji, pa i on ima puno razloga za vjeru u dobar rezultat.

Krivi korak Slavonca s nestrpljenjem čekaju u Slatniku gdje u nedjelju gostuje Kaptol. Gost nije nimalo bez opasan iako im je ulaz u sezonu bio iznimno loš. Svačić je svakako favorit, posebice ako gosti ne stignu spremni što nije isključeno, no gosti mogu i iznenaditi, kvalitetu za to sigurno imaju što su pokazali u prethodna tri kola.

Mladost putuje u Andrijevci koji će biti oslabljeni za prvog vratara što često zna biti jako važno za defanzivni dio igre. Za očekivati je jednu tvrdu i izjednačenu utakmicu koja nosi velik ulog i jednima i drugima. Najpromjenjivija momčad lige je definitivno Kuzmica koju u nedjelju čeka gostovanje kod Željezničara. Bricina momčad je izrazito domaćinska, s Livade su i bolje momčadi od Kuzmice odlazile praznih ruku. S druge strane igra Željezničara bi mogla odgovarati gostima koji imaju fantastičnu kontru..

Zanimljivo će biti u Oprisavci a, domaći Zadrugar je na bod iza svog gosta iz Lipika pa je očito da se radi o izjednačenim momčadima. Pobjeda bi ili jedne ili druge lansirala prema vrhu MŽNL. Iako je među njima samo bod razlike Lipik je ostavio bolji dojam do sada, i još se jednom vraćamo na to da su napravili kiks u prvom kolu, s tri boda na svom terenu sada bi bili vodeća momčad lige, pa je neko od gostovanja prilika da to poprave. U Pakracu prava nogometna poslastica. U hostel Hajduku dolazi Omladinac koji ostavlja bolji dojam nego što ostvaruje rezultate, a u većini utakmica isto vrijedi i za Hajduk. Ako Hajduk iz ovog susreta izađe bez tri boda sezonu će već sada proglasiti neuspjelom pa je pritisak definitivno na njima. U Jakšiću se igra derbi začelja, zapravo utakmica s najvećim ulogom u ovom kolu. Ako domaćin izađe iz ovog susreta kao pobjednik Sikirevci će se naći u praktično bezizlaznoj situaciji s ogromnim zaostatkom za društvom ispred sebe. Promjena na klupi Sikirevaca nije dala rezultata u početku, vidjet ćemo hoće li dodatni period ipak donijeti nekakav pomak.

Parovi 8. kola:

HAJDUK – OMLADINAC 

POŽEGA – SLAVONAC 

JAKŠIĆ – SIKIREVCI 

SVAČIĆ – KAPTOL 

ZADRUGAR – LIPIK 

ŽELJEZNIČAR – KUZMICA 

TOMISLAV – MLADOST

tablica mžnl 7 kolo

Podijeli
  •  
  •  
  •