/Požega je grad bogat ženskom odbojkom ČAK TRI EKIPE IZ POŽEGE SUDJELUJU U ODBOJKAŠKIM NATJECANJIMA
vall

Požega je grad bogat ženskom odbojkom ČAK TRI EKIPE IZ POŽEGE SUDJELUJU U ODBOJKAŠKIM NATJECANJIMA

Požega je grad koji je doista bogat ženskom obojkom, jer se čak tri ekipe službeno natječu u svojim pripadajućim odbojkaškim ligama. ŽOK Vallis Aurea ima dvije ekipe, a u trećoj igraju dvjevojke za OK Požega.

Prva ekipa Vallis Aureae priprema se za nastavak natjecanja u 1.B ligi dok su djevojke koje nastupaju u drugoj ekipi već natjecateljski aktivne.

Druga ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea pobijedila je proteklog vikenda ekipu ŽOK Našice rezultatom 3:1 (25:16,17:25,25:23,25:19) u setovima u utakmici 3. kola doigravanja u Ligi za poredak od 7. -12. mjesta 3. Nacionalne odbojkaške lige. Susret je odigran u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc pred pedesetak gledatelja.

Mlade Vallisice su prve u toj ligi sa sve 3 pobjede. Narednog vikenda je stanka u prvenstvu, a u 4. kolu ŽOK Vallis Aurea II dočekuju ŽOK Bilje (20. veljače).

Pobjedu su prošlog vikenda ostvarile i igračice OK Požega koje su u 3. kolu Lige za poredak od 12. – 18. mjesta u Slavonskom Brodu svladale domaću OK Koloniju II rezultatom 0:3 (10:25, 6:25, 6:25) u setovima.

OK Požega je nakon 3. kola druga u Ligi za poredak od 12. – 18. mjesta sa 2 pobjede i 1 porazom. Ispred njih je ekipa ŽOK Belišće II sa sve tri pobjede. U 4. kolu OK Požega je domaćin ŽOK Vukovar III (20. veljače).

U subotu, 13. veljače u Belom Manastiru održat će se posljednji turnir mlađe kadetskog regionalnog prvenstva. Na turniru osim kadetkinja ŽOK Vallis Aurea sudjeluju i ekipe OK Kolonija (Slavonski Brod), ŽOK Vukovar i domaća ekipa ŽOK Baranje.

Prva ekipa ŽOK Vallis Aurea narednog vikenda nastavlja sa prvenstvom 1.B. Nacionalne odbojkaške lige Sjever. U 12. kolu Vallisice dočekuju OK Sisak koji je treći na ljestvici. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, u nedjelju, 14. veljače s početkom u 16,00 sati.

Na fotografiji u bijelim dresovima je ekipa ŽOK Vallis Aurea 2 (po brojevima : 1. Etna Marković, 2. Marija Nekić, 3. Mirna Lovrić, 5. Eva Gotlibović, 6. Tea Novak, 7. Klara Stojčević, 8. Eva Stapić, 9. Franka Šunjo, 10. Petra Banović, 11. Nora Pisker, 12. Ivana Nekić, 13. Ivona Matanović i trenerica Ana Đurčević Paukner).

odb

Izvor Požeški sportski savez

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.