/Povratak Elle Đukić u redove Plamenih! PLAMENE U SUBOTU PUTUJU U PULU!
IMG_8671

Povratak Elle Đukić u redove Plamenih! PLAMENE U SUBOTU PUTUJU U PULU!

Nakon prvoligaške sezone u Brodu na Savi Ella Đukić odlučila je i dalje igrati najviši rang natjecanja, ali je morala promijeniti klub. Nakon već odigrane četiri godine u Požegi u mlađim uzrastima, odlučila je ponovno nositi dres ŽKK Plamen Požege.

Ella je rođena 11. lipnja 1993 godine, završila je srednje ekonomsko-birotehničku školu u Slavonskom Brodu, nakon toga odlučila je uzeti godinu dana pauze kako bi se pripremila za maturu jer je željela upisati medicinski fakultet, što je i uspjela 2013., a ove godine stekla je titulu doktorice medicine.

Košarkom sam se počela baviti u osnovnoj školi. Moj tata je bio trener u klubu u Oriovcu, a moj stariji brat je također trenirao. Povela sam se njegovim primjerom i prve dvije godine svog košarkaškog puta trenirala sam sa dječacima. Od samog početka obitelj mi je bila velika podrška. Nakon Oriovca, prešla sam u klub u Slavonskom Brodu, a potom i u Požegu. U Požegi sam provela sljedeće 4 sezone. U tom periodu bila sam članica kadetske reprezentacije Hrvatske. Na žalost ozljeda i teške operacije koljena izbacile su me sa košarkaških terena kad mi je bilo samo 17 godina. Ipak, nakon 5 neodigranih sezona, vratila sam se ponovo u svoj omiljeni sport. Jednu sezonu provela sam u ŽKK Mursa (2.liga), a sljedeće dvije u Brodu na Savi- tad sam se i sama vratila u najviši rang natjecanja.

IMG_8587

Kako to da si se odlučila vratiti u Požegu?


Iz nekoliko razloga. Požega je ipak prvoligaš. Nadalje, odlučila sam nekoliko mjeseci raditi u ambulanti doma zdravlja u Slavonskom Brodu (prije nego krenem na specijalizaciju). Prethodne dvije sezone sam praktički igrala bez treninga. Ipak, usprkos putovanjima i poslu, uz dobru organizaciju bilo je moguće uskladiti posao i treninge ove sezone. Naposljetku, najveći razlog mog ponovnog igranja, unatoč svim ozljedama, je ljubav prema košarci.

Kako si se do sada snašla u Požegi, dojmovi o gradu i klubu?


Obzirom da sam već igrala za Požegu prije ozljede koljena, grad i klub su mi bili poznati. Ovaj puta mi je ipak puno ugodnije u odnosu na vrijeme kad sam imala 15-16 godina. Treniramo svaki dan i to doprinosi osjećaju zajedništva u ekipi. Grad čine ljudi koji u njemu žive a ja u Požegi imam puno prijatelja. Zato mi je Požega drag grad i dobro sam se tu snašla.

IMG_8588


S kim se od suigračica najviše družiš u Požegi?


Trenutno još uvijek ne živim Požegi nego putujem na treninge. Samim time, na žalost, nemam previše prilike družiti se sa suigračicama van terena. Ipak, svaka od njih mi je draga na svoj način. Isto tako svaka doprinosi na svoj način kako igri tako i dobroj atmosferi na treninzima. Mislim da smo kao ekipa ”kliknuli” i da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu.

IMG_8376

I za kraj što očekuješ protiv Pule?


Protiv Pule očekujem jednu kvalitetnu utakmicu. Pula je odličan klub sa kvalitetnim igračicama i mi moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Posljednja utakmica tj. pobjeda protiv ŽKK Zagreb dala nam je vjetar u leđa. U sljedećoj utakmici moramo biti čvrsto ponajprije u obrani, a samim time doći će i napad. Pravim pristupom možemo doći do druge pobjede u ovoj sezoni!

Plamene u subotu putuju na gostovanje u Pulu, a vikend nakon toga opet igraju protiv Pule, ali u Požegi kup utakmicu!

IMG_8732

Podijeli
  •  
  •  
  •