Povratak Barakuda pobjedom nad Crnom Gorom

Barakude su na treninzima bili tri dana, Crnogorci mjesec dana, ali rezultat je na koncu 9 golova prednosti za Hrvate!

Vrlo uvjerljiva i koliko god rezultatski neuobičajeno visoka, temeljem prikazanog sasvim zaslužena pobjeda Hrvatske nad Crnom Gorom u prijateljskom međudržavnom susretu u Dubrovniku, prvoj vaterpolskoj utakmici u Europi, vjerojatno i u svijetu (posebno kada se radi o utakmicama reprezentacija). Pred poprilično ispunjenim tribinama, praktički maksimalnim kapacitetom prema ‘korona pravilima’, Tuckovi izabranici nisu ‘skidali nogu s papučice gasa’. Ne pamti se kada je Hrvatska protiv Crne Gore, ako je i ikada, vodila čak 7:0… Počelo je s dva pogotka s igračem više (Joković i Lončar), potom Benić vanjskim šutem za 3:0. Isti je igrač zatim u obrani oteo loptu i ‘gurnuo’ Bukića za 4:0.

Početkom druge četvrtine Lozina je pogodio za 5:0, da bi ‘šesticu’ pogodio Luka Bukić iz peterca kojeg je za Hrvatsku zaradio centar Vrlić. Luka Bukić, najbolji strijelac dubrovačke utakmice pogodio je i sljedeći gol za 7:0 Hrvatske. Tu je već praktički bio jasan pobjednik utakmice, ma koliko rezultat nije u ovom susretu bio primaran.

Crna Gora je prvi pogodak postigla tek u 15. minuti preko Draška Brguljana za 7:1. Nakon što su Crnogorci zaredali s tri gola, naš izbornik Tucak je zatražio minutu odmora koja je u sljedećoj akciji rezultirala novim golom. Ponovo Bukić, za daljnje trasiranje pobjede Hrvata. Do konca utakmice hrvatski igrači nisu dopuštali ni trenutak opuštanja, barem ne takav da bi se iskazivao u rezultatu. Štoviše, konačnih 14:5 ili 9 golova razlike je i najveća prednost na utakmici.

Predivna večer na gruškom bazenu, ‘garnirana’ visokom pobjedom Hrvatske nad brončanim sastavom s posljednjeg Europskog prvenstva.

HRVATSKA – CRNA GORA 14:5 (4:0, 3:1, 3:2, 4:2)

DUBROVNIK – Plivalište Gruž. Gledatelja 600. Suci: Savinović (Hrvatska) i Mišković (Crna Gora). Opunomoćenik: Curić (Hrvatska).

HRVATSKA: Bijač (9 obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 2 (1), Bukić 4 (1+0), Buljubašić, Bušlje, Miloš, Vrlić 2, Benić 3, Garcia, Marcelić (2 obrane), Lozina 1, Burić 1. IZBORNIK: Ivica Tucak.

CRNA GORA: Lazović (1 obrana), Dr. Brguljan 1, Radović, Petković, Baničević 2 (1), Obradović, Vidović, Popadić, Ivović 1, Spaić, Matković, Pješivac 1, Tešanović (1 obrana), Perković, Moskov. IZBORNIK: Vladimir Gojković.

PETERCI: Hrvatska 2-3, Crna Gora 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 10, Crna Gora 12.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-9 (55%), Crna Gora 1-9 (11%).

Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

– Bitno mi je da smo odigrali dobru utakmicu. Uvjeren sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Crne Gore i uvjeren sam da je onaj poraz u Budimpešti, u borbi za broncu na Europskom prvenstvu,  splet nesretnih okolnosti iz kojih smo izvukli određene pouke što se i vidjelo danas. Bez obzira na to što ova utakmica nije imala neki rezultatski naboj bila nam je itekako bitna. Drago mi je da smo se vratili sportu, s publikom na tribinama, mislim da su mogli uživati u jednoj pravoj utakmici. Želja je bila da se igrači vrate, da osjetimo tribine i prije svega sport te sam izuzetno sretan što smo večerašnju utakmicu odigrali u Dubrovniku, u hramu vaterpola na Gružu.

Luka Bukić, najbolji strijelac utakmice s 4 pogotka:

– Vjerujem da su svi sretni što napokon kreću sportski događaji pa tako i mi sportaši naravno. Odigrali smo ovu utakmicu ozbiljno i nadam se da je publika koja je došla uživala i da će se tako i nastaviti.

Hrvoje Benić, strijelac 3 gola:

– Zaista je bilo lijepo družiti se minulih dana u reprezentaciji, raditi i onda kao šlag na kraju dodati ovu utakmicu i pobjedu.

Foto HVS