Povijesna sezona za Dardu - SPORTALO

Povijesna sezona za Dardu

Danas je poseban dan za sve ljubitelje nogometa i sportske djelatnike u Baranji – igra se finale Baranjskog kupa! Dok je u drugim dijelovima Slavonije Kup uglavnom usputno natjecanje, u Baranji je Kup – sve! Tko osvoji ovo natjecanje sljedećih godinu dana je Bog, korak ispred svih bez obzira na učinak u prvenstvu. U finalu Darda na svom terenu dočekuje Slavka Barata i njegov Borac, no ovo je ipak priča o projektu koji se radi u klubu koji je na najboljem mogućem putu do titule prvaka i plasmana u 3. HNL.

S početkom ove natjecateljske sezone uz nagovor načelnika općine Darda Vukoje klub preuzimaju sadašnji predsjednik Dražen Cvetko i Davor Marušić koji uz upravu koja je bila dovode još par ljudi koji aktivno i danas sudjeluju u radu kluba. Ambicije kluba od samog starta sezone su jasno zacrtane – napad na prvo mjesto i ulazak u 3. HNL kao poklon navijačima povodom 100 godina kluba.

Marušić je bio doveden da klub od borbe za ostanak u ligi pretvori i posloži u klub koji se bori za ulazak u 3. HNL što im zasad i ide od ruke pošto je bodovna prednost 10 bodova ispred drugoplasirane ekipe, pa se može gotovo reći da je taj zadatak obavljen. U prijelaznom roku dovelo se 15-ak novih igrača, redom poznata nogometna imena, na klupu je sjeo provjereni stručnjak Ivica Vučak koji je to u nevjerojatno brzom roku dobro posložio i napravio stroj za pobjeđivanje.

Vodstvo kluba ne misli samo o prvoj momčadi jer to je samo glazura, rade si i kvalitetni temelji, infrastruktura i škola nogometa su temelj svakog kluba, pa tako i Darde. Planira se ove godine stavit reflektore na glavni teren pored postojećih koji obasjavaju pomoćno igralište. Isto tako intenzivno se radi na jačanju škole nogometa, svaki dan pristiže sve više i više djece što znači da su na dobrom putu. Trenutno škola nogometa broji oko 80- ak djece. Kada dozvole epidemiološke mjere planira se organizirati proslava 100 godina kluba uz veliku feštu.

Dugoročni plan je se da NK Darda etablira kao stabilan trećeligaški klub, uz puno Baranjskih igrača koji će se promovirati kroz taj veći rang, a klub bi promovirao domaće baranjske talente.

Priča o sportu i politici ne mora nužno biti loša, imamo dosta primjera za to u Slavoniji, među lijepe primjere svakako ide i Općina Darda koja ne štedi na svojim sportašima. Načelnik Ante Vukoje sportski je zaljubljenik a u kombinaciji s pravim fanatikom kakav je Davor Marušić lijepe priče ne mogu izostati, još kada im se dodaju vrijedni sportski djelatnici poput predsjednika Cvetka, bivšeg predsjednika, a današnjeg dopredsjednika Dražena Grgića, tajnika Borisa Novaka i svih ostalih koji putu u isto jedro rezultat ne može izostati, 3. HNL je neizbježan epilog. Još ako budu kraljevi Baranje nakon današnjeg finala.. Ali vidjet ćemo što o tome imaju reći i gosti, bit će to spektakl, uz live prijenos, nažalost bez gledatelja, ali sigurno vrlo uzbudljivo!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.