Potop Dinama, Rijeka ispala nakon 120 minuta

Ne baš uspješan dan za hrvatske predstavnike u kvalifikacijama za skupine europskih natjecanja. Pomalo nepravedno, Dinamo će biti ocrnjen iako je jedini uspio doći do skupine, dok se neuspjesi Hajduka, Osijeka i Rijeke u dijelu javnosti slave kao “hrabra” borba. Danak je to drugačijih standarda koji vladaju kada je klub uz Maksimira u pitanju.

Oglas

No, kako bilo, Dinamo se u Pragu propisno izblamirao, ne toliko zbog samog ispadanja jer Sparta nije momčad koju treba omalovažavati, nego zbog načina na koji su igrači u plavom izgledali u tom susretu. Od početka to nije izgledalo dobro, Česi su to naplatili već u drugoj minuti i dali naslutiti da je ovo njihova večer. Nekada nije ni do izmjena, Jakirević ih je odradio, jednostavno je do psihološkog stanja, a ponešto se pita i protivnika. Dinamo nije bio pravi, jedini raspoloženi za igru bili su Petković i donekle Baturina, njih dvojica su i skuhali gol koji je zakratko vratio nadu da Dinamo može na mišiće ovo dobiti, nije bilo dovoljno. Hrvatski prvak će tako prvi puta nastupiti u Konferencijskoj ligi, tamo je od svih sudionika po koeficijentu u samom vrhu i ako će se koliko toliko konsolidirati ne bi smio imati problema proći skupinu čije će sudionike doznati već danas iza 13,00 sati.

Oglas

Nažalost, ponovno je jedini predstavnik HNL-a, ne i Hrvata, Rijeka je zapela na moćnom i skupocjenom Lilleu koji se provukao preko Rujevice iako je bio spreman za ispadanje. Imala je Rijeka Francuze na konopcima, slobodno možemo reći da ih je nadigrala, taktički, trkački i igrački je bila bolja i prava je šteta što nije iskoristila još jednu od prilika u 90 minuta. Kada se otišlo u produžetke vidjelo se da domaćim pomalo nedostaje daha, vjerojatno je to posljedica zaista prevelike želje, borbe koja je graničila s fanatizmom, u tome je možda i potrošeno nešto energije više nego li je trebalo. Na kraju remi s takvom ekipom je uspjeh, predstava je bila sjajna, no na kraju priče vesele se Francuzi.

Oglas

Spomenuli smo predstavnika Hrvata osim Dinama, to će u Konferencijskoj ligi biti i Zrinjski, Hrvatski Športski Klub iz susjedne Bosne i Hercegovine koji piše povijest tamošnjeg nogometa i prvi će čitavu jesen provesti igrajući europska natjecanja. I Mostarci su se borili za Europsku ligu, i oni su u uzvratu kao i Rijeka remizirali i ostali bez prolaska. Lask je iz prve utakmice donio gol prednosti, Bilbija ga je anulirao u prvom poluvremenu, no Austrijanci su u nastavku došli do gola i prolaska. Dakako, i Zrinjski će svoje protivnike doznati nakon današnjeg ždrijeba u Nyonu.