/Poraz u Splitu: ŽNK Osijek ostao bez jesenske titule VIKTORIJI SAMO BOD PROTIV MARJANA
žnk osijek

Poraz u Splitu: ŽNK Osijek ostao bez jesenske titule VIKTORIJI SAMO BOD PROTIV MARJANA

Posljednja jesenska dionica 1. HNLŽ bila je u najmanju ruku jako ružna za slavonske predstavnike Osijek i Viktoriju koji su kombinirano protiv splitskih klubova osvojile mršavi bod.

Slično kao i u prošloj sezoni kada su pod Marjanom poražene u kupu, nogometašice Osijeka su sada stradale u prvenstvenom susretu. Loš ulazak u utakmicu značio je veliku prednost za domaće igračice koju su do kraja uspjele sačuvati i praktično si osigurati jesensku titulu iako im je ostalo odraditi jedan zaostali dvoboj protiv Agrama. Matea Bošnjak je u 5. minuti utakmice postigla vodeći pogodak, ujedno i prvi kojeg je Osijek primio ove sezone, a u 26. Driesse Nickolette Taylorpostavlja konačnih 2:0. Velik je ovo udarac za Osijek, dovele su se djevojke sada u situaciju da će u posljednjem kolu sezone na Mačkamami imati velik teret na leđima, ne samo da će biti važno pobjediti nego će to morat biti sa 2:0 ili u slučaju da Split postigne gol sa velikih 3 pogotka prednosti. No o tom po tom, odmor će dobro doći da se cure malo priberu, ne sumnjamo da su i dalje najbolja ekipa u državi, ali je jasno da je Split postao pravi, ozbiljni konkurent, što je u konačnici i odlična stvar za Osijek, kad bi barem bila još 3-4 takva kluba bilo bi to sjajno.

I drugi splitski klub je napakostio slavonskom, Marjan je poprilično neočekivano iz Broda otišao s bodom u džepu pa je Vikotorija ostala iza njih na ljestvici i sa samo jednom pobjedom u čitavoj jesenskoj polusezoni što je dovoljno samo za pretposljednje deveto mjesto ispred Rijeke. Sve je krenulo dobro, nakon pola sata igre Monika Čavić je dovela Viktoriju do prednosti s kojom su ušle u završnicu, ali onda 15ak minuta prije kraja bod Marijanu donosi Lucija Mudrinić. Šteta, s dva dodatna boda Viktorija bi preskočila i Marjan i Pregradu i zimu provela na 7. mjestu što bi bilo puno ugodnije od aktalnog stanja, barem vizualno ako ne već nije velika bodovna razlika.

žene

Podijeli
  •  
  •  
  •