Poraz Plamena i u Rijeci

Nema kraja crnom nizu košarkašica Plamena u Premijer ligi u kojoj još uvijek čekaju prvo slavlje od kada se natjecanje tako zove. Ovoga puta Požežanke su vodile žestoku bitku, no u završnici je sreća i umijeće presudilo na stranu domaćih košarkašica.

FSV – PLAMEN 86:82 (24:29, 21:14, 19:22, 22:17)

FSV: Bašek 11, Perko 17, Škrapin 11, Tuftan 18, Peričić, Bašić, Bošnjak, Horford 17, Soldo, Mršić 2, Krajina 10

PLAMEN: Ivezić 34, Bašić 10, Maričević 6, Carter 10, Iavorone 10, Bošković, A. Berger, Glomazić 12, Čolić, Hrmić, Benić, M. Berger

Pomalo nevjerojatan poraz Požežanki u Rijeci. U utakmici u kojoj je Jelena Ivezić na iznimnoj razini, u kojoj ima izvrsnu napadačku podršku od Andree Glomazić (12), Laure Bašić (10) i obje Amerikanke, iako se od Carter može očekivati i poneki poen više, u kojoj je šut sjajnih 48% više doživi se poraz. Kada zabiješ 82 u ženskoj košarci a izgubiš to puno govori o igri u obrani. Bitka nije izgubljena niti pod obručima, broj skokova je identičan, ali je zahvaljujući greškama domaćin imao deset napada više i tu je došlo do te razlike u njihovu korist.

Teško je očekivati od mlade i perspektivne Kristine Maričevića da igra 30 minuta u ovakvim utakmicama, no ako će iz njih izaći kao bolja igračica nije to toliko loše, iako je jasno da je nedostatak centra najveći problem ove ekipe, bez njega će se teško nositi s bilo kime na kvalitetniji način, i za samu Kristinu puno bi bolje bilo da stasa uz manju minutažu ali uz kvalitetnog “mentora”.

Sljedeću utakmicu Plamen igra u svojoj dvorani protiv Zagreba koji je do sada odradio tri utakmice i sve tri pobjedio, u prvo kolu i Plamene sa velikih 18 poena viška. Pred Englmanom su teški dani, put kojim je krenuo očito nije dobar. Sljedećeg vikenda na parket će i Mursa koja će treću pobjedu tražiti u dvorani Jug 2 protiv Medveščaka.