Poraz odbojkaša na otvaranju EUG 2022.

Odbojkaši Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera danas su otvorili natjecanje na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu. U prvom susretu natjecanja igrali su protiv Sveučilišta iz Valencije, a španjolska momčad je bila uvjerljiva te su slavili 0:3 (15:25, 12:25, 22:25).

Oglas

Od početka utakmice Španjolci su se postavili autoritativno te su prva dva seta odigrali vrlo lijepo, a sami rezultat setova dovoljno govori o odnosu snaga u prve dvije dionice igre. Tek u trećem setu Osječani se bude te uvode neizvjesnost u završnicu seta, no Valencia nije dopustila da se ovaj susret produži te su na kraju uzeli i treći, odlučujući set. Najbolji kod Osječana bio je Stanko Stanković sa 10 poena, a pratio ga je Petar Mihalj sa 8. Sljedeći susret Osječani igraju sutra u 11:30, a protivnici će im biti Gazi University iz Turske.

Oglas

Javio nam se Petar Majer sa izjavom direktno iz Lodza:

Oglas

Nakon dobrog početka u prvom setu, par dvojbenih situacija sudaca unosi nekakav nemir i gubitak koncentracije, ono što se ne bi trebalo događati. Nismo se uspjeli posložiti u drugom setu i protivnik je to znao kazniti te lakoćom privodi set kraju. Najbolji otpor smo pružili u trećem setu. Stabilizirali smo prijem, napad je funkcionirao, ali protivnik osvaja poene u ključnim trenucima i upisuje pobjedu. Na nama je sada da se probamo malo konsolidirati i odmoriti te pokušati isprati gorak okus sutra protiv Turaka.