Poraz Nexea u Skopju

Nakon završetka Svjetskog prvenstva, rukometaši Nexea odigrali su utakmicu s Vardarom 1961, u sklopu Skupine B i desete jubilarne sezone SEHA – Gazprom lige. Pobjedu je na kraju odnio sastav iz Skopja, s rezultatom 27:26. Nexe je vodio Franjo Lelić, jer novi trener Branko Tamše još mora srediti administraciju kako bi zadovoljio sve uvjete.

Slabo i pomalo uplašeno počeo je susret sastav iz Našica. Vardar je vrlo brzo poveo 4:0. Nexe je prvi pogodak postiglo nakon sedam minuta igre. Sredinom prvog dijela, uspjeli su konačno uspostaviti ravnotežu. U jednom trenutku imali i priliku za izjednačenje, ali je  sedmerac Frana Milete završio na vratnici. Vardar je rutinski odradio završnicu prvog dijela i na predah odnio prednost od tri pogotka, 15:12.

Od početka drugoga dijela pa sve do sredine, igralo se pogodak za pogodak. Ali prednost od tri ili četiri razlike, stalno je bila na strani makedonskog sastava. Svaki put kad bi se ukazala prilika da se Nexe približi, stigla bi pogreška koja bi ih ponovno gurnula u veliki zaostatak. Čak tri sedmerca propustili su realizirati Našičani  do ulaska u posljednju četvrtinu susreta. Ali nisu se predavali. Dapače, još su jače stisnuli u obrani i kupili priliku za izjednačenje u 47., na 23:23. Ubrzo su imali i napad za vodstvo. Sjajan je u tim trenucima na vratima Nexea bio Mihajlo Radovanović. 

Nervoza je bila sve uočljivija u redovima Vardara. Pet minuta prije kraja, Nexe drugi put ima napad za vodstvo. Ali nažalost, ni njega nije iskoristio. Nakon što je Vardar propustio priliku da ode na plus tri, Janko Kević je doveo Nexe u situaciju da možda uzme bod. Dvaput je pucao, u posljednjoj minuti, ali je oba udarca obranio Borko Ristovski. Sa šest pogodaka Ivan Čupić bio je najbolji u redovima Vardara. Janko Kević je dao pogodak više za Nexe. Ako se iz poraza može nešto dobro izvući onda je to činjenica da se u prvoj službenoj utakmici za Nexe odlično predstavio Dorijan Markušić (prinova iz Dobove, inače rođen u Dugom Selu) sa četiri pogotka.

SEHA – Gazprom liga: SKUPINA B, 2. kolo
VARDAR 1961 – NEXE 27:26

Izvor HRS