Ponovno je pokrenut rad RK Đurđenovac

RK Đurđenovac ponovno je aktivan! Jučer je u općinskoj Vijećnici u Đurđenovcu održana reosnivačka skupština kluba. Naime, na inicijativu načelnika Općine Hrvoja Topalovića i predsjednika Rukometnog saveza Osječko – baranjske županije, člana Izvršnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednika RK NEXE Josipa Ergovića, ponovno je pokrenut rad RK Đurđenovac, kojemu je status od 2015. godine u stanju mirovanja.

Oglas

Nakon pozdravnih riječi načelnika Općine Hrvoja Topalovića koji je ukratko iznio postojeću problematiku i osnovne razloge zbog kojih klub posljednjih godina nije bio aktivan, o pokretačkoj inicijativi nešto je više rekao Josip Ergović. U prvom je redu istaknuo kako mu je iznimno drago te da je vrlo ponosan što će rukometni klub Đurđenovac ponovno oživjeti, a za što ima i osobne zasluge. Ova je zajednička inicijativa vrlo brzo uradila plodom i siguran sam da će Đurđenovac ponovno postati rukometno središte, a u budućnosti iznjedriti i kvalitetne rukometaše – možda i hrvatske reprezentativce – zaključio je Josip Ergović, obećavši financijsku, ali i svaku drugu pomoć đurđenovačkom klubu.

Oglas

Na jučerašnjoj izbornoj sjednici Skupštine jednoglasno je usvojen novi Statut kluba usklađen s novim Zakonom o sportu te je izabrana nova Uprava. Za novog starog predsjednika izabran je Oliver Abičić, dopredsjednik je Danijel Fak, a u novi Izvršni odbor još izabrani Damir Matoš, Milan Nekić i Jozo Pritišanac. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivan Cinkuš, a članovi su Augustin Stojanović i Slaven Begović.

Oglas

Dužnost direktora kluba povjerena je Miodragu Kragojeviću, koji će ujedno biti i trener selekcija U9 i U11. Upravo ove će dvije selekcije prve započeti s radom i bit će prijavljene u redovito natjecanje za nadolazeću sezonu.

Novoizabranom predsjedniku i članovima Uprave čestitali su zamjenik župana Josip Miletić i predsjednik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, izrazivši veliko zadovoljstvo ponovnim pokretanjem rukometnog kluba Đurđenovac obećavši punu podršku, a sjednici su bili nazočni i ravnatelj OŠ J.J. Strossmayera Toni Markotić i član Izvršnog odbora Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Emil Pravdić.