Pomlađivanje nogometnih sudaca u Donjem Miholjcu

U Donjem Miholjcu od ove jeseni premijerno je započela samostalna 2.ŽNL Donji Miholjac. Suočeni tom činjenicom sudačka organizacija NS Donji Miholjac nije sjedila skrštenih ruku i intenzivno radila na organizaciji sudačkog kadra. Od prvog sudačkog seminara i radnog sastanka održanog u kolovozu ove godine (ponedjeljak, 3.10.2022.) je u prostorijama NK Jedinstvo, Komisija nogometnih sudaca NS Donji Miholjac održala radni sastanak na kojem su na dnevnom redu bili tekuća problematika, izvješće povjerenika za suđenje, izvješće KNS-a o dosadašnjem radu.

Sastanku je nazočio predsjednik NS Donji Miholjac, gospodin Rudika Vida, pozdravio sve nazočne i izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim radom sudačke organizacije, pohvalio ozbiljnost i obećao punu potporu i svekoliku pomoć u radu Komisije nogometnih sudaca od strane Izvršnog odbora i njega osobno kao predsjednika NS-a.
Sve nazočne pozdravio je tajnik KNS Donji Miholjac, Igor Tonković, uvodno se zahvalio na velikom odazivu i ozbiljnosti nogometnih sudaca. Podnio je izvješće o dosadašnjem radu Komisije i zadovoljno konstatirao da se broj sudaca u NS Donji Miholjac u prošla dva mjeseca osjetno povećao. Posebno je istaknuto da je sudačkoj organizaciji kroz stručne seminare pristupilo nekoliko mladih članova što daje dodatni stimulans za daljnji rad. Zbor sudaca u Donjem Miholjcu sada broji preko 30 aktivnih članova što je sjajan rezultat dosadašnjeg rada.
Potpredsjednik KNS-a Ivan Lacović kao povjerenik za suđenje izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim ponašanjem i poručio da se nastavi u tom ritmu. Nije bilo ni jedne službene primjedbe na suđenje. Posebno je naglasio da do sada nije bilo potrebe za intervencijom sudaca sa ostalih središta jer je broj sudaca, kako je prethodno navedeno, povećan i dovoljan na opće zadovoljstvo.
Članovi Komisije, Stipe Mijić i Hrvoje Lacović naglasili su da će se pomlađivanje nastaviti kroz razne programe i pozive posebno usmjerene školskoj i sportskoj mladeži na području cijele Miholjštine. Mladi suci su prioritet ali ne treba zaboraviti da stariji iskusniji suci daju ogroman doprinos u afirmaciji i razvijanju mladih kolega. Po završetku službenog dijela radnog sastanka nastavljeno je druženje uz večeru i piće do kasnih večernjih sati.