/Polufinale Kupa: Dinamo – Osijek U TRAVNJU BORBA ZA FINALE NA MAKSIMIRU
48368458_10158007886508852_1286730334540398592_n

Polufinale Kupa: Dinamo – Osijek U TRAVNJU BORBA ZA FINALE NA MAKSIMIRU

Ples kuglca nije prošao po željama navijača Osijeka, u polufinalu Zekićeva momčad ide na noge moćnom Bjeličinom stroju. Priželjkivani protivnik svakako je bio Inter kojeg je “osvojila” Rijeka, a da ždrijeb bude do kraja loš zaslužna je činjenica da će se igrati na Maksimiru.

Polufinala su na rasporedu 24. travnja (tri dana kasnije je na rasporedu prvenstveni ogled), do tada je jako puno vremena i puno toga se može promjeniti, prije svega u Dinamu. Trenutno Dinamo djeluje zaista moćno, ruši sve pred sobom, kako u prvenstvu tako i u Europskoj ligi gdje je nakon 49 godina osigurao proljeće europskom natjecanju. I upravo to je odlična stvar za Osijek iz dva razloga. Prije svega Dinamo skuplja bodove za hrvatski koeficijent i na korak je od toga da uspije osigurati HNL-u još jednog predstavnika u Europi, a što je još važnije i u kvalifikacijama za Ligu prvaka! S druge strane, Dinamo kako izgleda pod Bjelicom nije bez šansi niti u tom prvom krugu u proljeće, pa ako se zadrži u Europa ligi do travnja moglo bi biti i umora u njegovim nogama, ali i emotivnog pražnjenja gdje bi se Bijelo plavima otvorila prilika za prolazak u finale.

Naravno, Osijek je pokazao da se može nositi s Modrima i bez ovoga, Osijek ima kvalitetu žestoko se potući i s Dinamom i proći ga! Zimski prijelazni rok donosi mogućnost dodatne selekcije, pojačavanja momčadi, a termin na kraju travnja priliku da se eventualna pojačanja potpuno uklope u momčad. I trenutni igrački kadar ima puno prostora za napredak, ali su već puno puta pokazali da u utakmicama protiv momčadi koje ih napadnu imaju što pokazati i znaju kako se nositi s njima!

Bilo bi svakako bolje da je protivnik Inter, ali ne treba nikako očajavati ili se prestati nadati da je vrijeme da Rabuzinovo sunce ponovno zasja u Osijeku!

Podijeli
  •  
  •  
  •