Polovičan uspjeh slavonskih odbojkaša u Superligi ovaj vikend

Oba slavonska superligaška kluba bili su domaćini ovaj vikend, a ostvaren je polovičan uspjeh s obzirom na pobjedu Murse i poraz Marsonije u sklopu 18.kola Superlige.

Odbojkaši osječke Murse su na domaćem terenu ugostili Kitro Varaždin, a nakon duže vremena vidjeli smo donekle ravnopravan dvoboj u Gradskom Vrtu, iako rezultat 3:0 (26:24, 25:12, 25:20) to ne sugerira. Vrlo blizu je Varaždin bio da osvoji prvu dionicu, ali Mursaši su pokazali zašto su uz Mladost najveći kandidat za domaće trofeje te su i taj problematičan set priveli u svoju korist. Kasnije je to bilo rutinsko odrađivanje, a vrijedi naglasiti kako je jako dobru utakmicu odigrao Josip Ilić na poziciji primača te je pokazao kako Mario Teppert može na njega računati u vrlo bitnim narednim dvobojima. Sljedeći dvoboj za Mursu je finale Kupa u četvrtak, o tome nešto kasnije. Vrlo uvjerljivi su Mursaši ove sezone, s ova 3 boda su na 51 ove sezone te su drugoplasirana momčad Superlige, iza zagrebačke Mladosti.

Odbojkaši brodske Marsonije nisu bili uspješni ovaj vikend, ali to je bilo i za očekivati jer su u Slavonskom Brodu ugostili odbojkaše Mladosti. Nakon malo više od sat vremena završilo je sa sigurnih 0:3 (15:25, 20:25, 14:25) za Mladost, a koja se sad okreće finalu Kupa. Marsonia je dala sve od sebe u ovom susretu, no to je vrlo mlada ekipa te su teško mogli parirati superiornom protivniku, ali vrijedi pohvaliti igrače koji su nastupili jer su pokazali kako se može i s Mladosti odigrati lijep susret, čak i kad si vrlo daleko od favoriziranog statusa. Samo 4 kola je ostalo do kraja regularnog dijela, a s obzirom da imaju ranije odigran susret sa Splitom, Brođani će u zadnja 3 kola hvatati potrebne bodove za playoff. Sljedeći susret je na rasporedu za vikend, kada Marsonia ide u goste Sisku.