Pojačana Slobodnica žali zbog prekida

U početku prvenstva nije sve izgledalo najbolje, pa je tako došlo i do promjene trenera. Na kraju se klub uspio složiti i stabilizirati te su krenuli i rezultati. Ove zime Zeleni iz Slobodnice osjetno su pojačali momčad te su imali želju plasirati se u gornji dio tablice, ali im je sve planove prekinuo koronavirus.

S obzirom da je sezona prekinuta za konačni plasman uzima se trenutna pozicija. Tako su nogometaši Slobodnice ovogodišnje prvenstvo u Prvoj ŽNL zaključili na 12. mjestu od 14 klubova sa 4 pobjede i 10 poraza. Postigli su samo 12 golova u 14 utakmica što je najmanje u cijeloj ligi, dok su primili 44 što je opet najviše od svih. Kada se pogleda da su u novu sezonu ušli sa 7 uzastopnih poraza u prvih 7 kola, onda na kraju mogu biti i zadovoljni što nisu na posljednje dvije pozicije. S druge strane su žalosni jer se prvenstvo nije nastavilo te nisu uspjeli pokazati sav potencijal koji ima nova momčad u kojoj su zimska pojačanja.

Uoči gostovanja u 9. kolu u Starom Topolju kod Omladinca momčad je nakon odlaska Krune Bertoka preuzeo Darko Vrljić. On je u svom prvom vođenju momčadi na klupi u Starom Topolju došao do prve i jedine gostujuće pobjede u ovoj sezoni. Preostale 3 pobjede izborene su na domaćem terenu protiv Slavena iz Ljupine, Rakete iz Beravaca i Batrine.

Tijekom ove skraćene sezone za Slobodnicu su nastupila 24 igrača među kojima je Silvio Velić sa 7 golova iz isto toliko utakmica najbolji klupski strijelac. Najviše utakmica odigrali su: Antonio Vinković, Matej Vukotić, Tomislav Bošnjak, Josip Ćurić, Vedran Tomić, Tomislav Bazina i kapetan Ivan Jozić.

Ove zime Zelene je napustio samo Tomislav Bošnjaković koji je otišao u Graničar iz Brodskog Varoša. Zato su u klub došla 2 igrača iz Banja Luke Siniša Đaković i Srđan Savić, dok su uz njih tu još Ivan Lović iz Gornje Bebrine, pa Vedran Đula iz Željezničara i Marin Ivanović iz Podvinja. Svi oni i dalje ostaje u klubu uz moguća nova pojačanja za novu sezonu koja Slobodnici donosi novu ligu. Naime, zbog reorganizacije natjecanje Prva Županijska liga dijeli se na dvije skupine, dok bi Zeleni prema predviđenom planu trebali igrati u zapadnoj skupini.

Od ostalih aktivnosti u klubu, pripremaju urediti novu klupsku teretanu te na manji teren na kojem je umjetna trava ponovno postaviti balon. Upitno je ovog ljeta održavanje 18. Memorijala „Josip Joka Pavlović“ koji se održava krajem srpnja. (Josip Šebalj)

Foto FB Slobodnica

%d blogeri kao ovaj: